Kerstzaalvoetbal Gieten: Lubbert Meertens wil zijn vierde beker

Kerst gietenIn sporthal ‘De Goorns’ draait het zaterdagavond maar om één ding: welke ploeg mag zich de winnaar van het Kerstzaalvoetbaltoernooi noemen? “WVV is één van de grote favorieten. Maar ook Emmeloord maakt kans.” Het zijn de woorden van Lubbert Meertens, die bij de organiserende club (Gieten) onder de lat zal staan.

Plakboeken
Een plek die Meertens op het lijf geschreven is. Bijkomende voordeel voor zijn ploeggenoten is dat het spelen van een finale de ervaren goalie niet vreemd is: “Ik zal er alles aan doen om opnieuw te winnen! Vanaf 2002 won ik met Gieten het toernooi drie keer op rij, dus ik weet hoe mooi het is. In mijn plakboeken kan ik de artikelen en foto’s zo opzoeken. Het is dan ook geweldig om nu nog een keer in de finale te staan.” Dat heeft Meertens te danken aan de fysieke gesteldheid van collega-keeper Jeffrey Tappel.

Beste drie
“Jeffrey brak vorig jaar zijn pols tijdens dit toernooi.” Die slechte herinnering en een onwillige schouder deden Tappel het meest verstandige besluit nemen: “We kunnen Jeffrey op het veld niet missen. Dus vind ik het logisch dat hij dit toernooi laat lopen”, aldus zijn 51-jarige vervanger. Wanneer we Meertens vragen naar zijn voorspellingen voor de finaleavond, dan stelt hij zich bescheiden op: “We zijn blij dat we na twee jaren weer in de finale staan. Een plaats bij de eerste drie zou al heel mooi zijn.”

gieten-1
Lubbert Meertens omringd door zijn ploeggenoten…

Cruciaal openingsduel
In de finale wordt in twee poules van drie ploegen gestreden om een plaats in de grote finale. Een misstap in de eerste wedstrijd zal door deze opzet direct fataal zijn: “Als we van WVV verliezen in de eerste wedstrijd, dan is een plek in de troostfinale normaal gesproken het hoogst haalbare.” Met WVV valt de naam van de titelverdediger, maar ook de ploeg die Gieten al in de eerste ronde tegenkwam: “Toen verloren we met 1-0, maar ik heb begrepen dat ze die avond niet met het sterkst mogelijke team speelden.”

Volle tribunes
Dat deed Gieten wel en ook tijdens de finaleavond zullen alle gekende namen aan de aftrap staan: “Uiteraard zijn we met de harde knallen van Jeroen Buurke bijna zeker van een aantal goals. Maar ook de creativiteit van Bas Alting en Jesper Dijkstra komt goed van pas in de zaal.” Meertens besluit echter door te stellen dat vooral de teamgeest het sterke wapen van de rood-witten is: “En we rekenen op de steun van het thuispubliek. Ik verwacht volle tribunes!”

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Koen van Schaik wil revanche bij Valthermond

Eén van verrassingen, en mogelijk de grootste, was de uitverkiezing van Koen van Schaik ...

Milan Duursma: “NWVV moet hoge verwachtingen waar maken.”

Interview met Milan Duursma, die de hoge verwachtingen graag wil waarmaken met NWVV.