GKC in Kanaalstreek derby te sterk voor HOC

Patrick Zondag stijlvol in actie namens GKC
Patrick Zondag scoorde twee keer namens GKC

GKC is deze jaargang goed begonnen. Met zeven punten uit drie wedstrijden staat de ploeg van Jaap Alting op een keurige vierde plaats. In de Kanaalstreek derby tegen HOC uit Odoorn wonnen de Gasselters met 3-1, mede door twee doelpunten van Patrick Zondag voor de rust.

Zoals bijna elke week was Danny Kolp weer de gevaarlijkste man aan GKC- zijde. Met zijn snelheid creëert de aanvaller voldoende kansen voor zichzelf, maar in de afronding schiet hij nog wel eens tekort. Ook nu had hij in de eerste tien minuten kunnen scoren, maar hij schoot op de keeper en voorlangs en dus bleef het bij de brilstand. Patrick Zondag toonde zich een stuk effectiever. De kleine middenvelder profiteerde van balverlies bij de gasten en scoorde vervolgens de 1-0. Drie minuten daarna kreeg Zondag een grote kans op 2-0, nadat de scheidsrechter een penalty toekende aan GKC vanwege hands. Zondag toonde zich wederom een koele kikker en scoorde. In het restant van de eerste helft waren er nog kansen voor Kolp en Zondag, maar gescoord werd er niet meer.

HOC kwam na rust sterk uit de kleedkamer en met hun overwicht dwongen zij in de 50e minuut de 2-1 af. Hierdoor kwam de spanning terug in de wedstrijd en werd de sfeer tussen beide ploegen grimmiger. HOC was op dat moment beter, maar het is GKC dat scoort. Danny Kolp wist eindelijk het net te vinden na een fout in de verdediging en verschafte zijn ploeg daarmee wat meer lucht: 3-1. In de 70e minuut kreeg Evan de Hoop nog de kans om de voorsprong op de schroeven, maar hij wist niet te scoren. De voorsprong van GKC kwam niet meer in gevaar en zo wonnen de geelhemden voor de tweede week op rij.

Bron: v.v. GKCattent_banner_275x75