Sander Marissen helpt TEVV aan derde overwinning op rij

Sander Marissen was met een doelpunt en twee assists erg belangrijk voor TEVV

Na vorige week al gescoord te hebben te hebben tegen Actief was Sander Marissen ook tegen Zwartemeer weer erg belangrijk voor TEVV. Met een doelpunt en twee assists had de technisch begaafde middenvelder een belangrijk aandeel in de doelpuntenproductie tegen Zwartemeer, die eindigde bij 1-5. Een hele knappe overwinning voor de Mondkers, die daarmee de derde overwinning op rij boekten en daarmee bovenaan staan in 2L.

Waar TEVV in de voorgaande twee wedstrijden nog moeizaam en minimaal wist te winnen, ging het deze week een stuk eenvoudiger. Het duurde echter wel 26 minuten voor er gescoord werd, maar daarna ging het ook snel. De 0-1 kwam op naam van Sander Marissen, die een penalty benutte na een overtreding op Oguzhan Altun. Vier minuten later was het weer Marissen die zich liet zien. Hij omspeelde drie Zwartemeer- verdedigers en toonde zich niet zelfzuchtig door de bal breed te leggen op Jan Jaap Wever. Voor laatstgenoemde was het een koud kunstje om de 0-2 binnen te schieten. Het werd nog erger voor Zwartemeer in de eerste helft, want ook de 0-3 konden zij niet voorkomen. Deze keer was het Wever die alleen op keeper Lambers af kon gaan en hij legde op zijn beurt de bal breed op Oguzhan Altun die de derde treffer voor TEVV mocht maken.

De trainer van Zwartemeer, Henk Veenhof, probeerde met een tweetal wissels nog iets teweeg te brengen in de tweede helft, maar veel haalde dit niet uit. TEVV toonde zich dodelijke effectief en kwam via Eddie Schoenmaker op 0-4, na een goede voorzet van Jurnel Rojer. De volgende invaller bij de thuisploeg kwam later wel tot scoren. Het was Maurice Heine die Wim Kok versloeg: 1-4. Het laatste woord was aan TEVV, dat weer via Marissen gevaarlijk werd. Hij ontdeed zich van een vasthoudende tegenstander, kreeg het voordeel van de scheidsrechter en gaf een voorzet op Ayhan Bas, die Jeroen Lambers kansloos liet met een doelpunt in de verre hoek.

Met deze ruime overwinning gaat TEVV nu aan kop in 2L, een ongekende weelde voor de ploeg die vorig seizoen nog maar net in deze klasse wist te blijven. Komende zondag komt Annen op bezoek, dat zeven punten heeft uit drie wedstrijden. Een mooie test voor Hans Kamphuis en de zijnen.

Bron: v.v. TEVV.