TEVV sleept overwinning uit het vuur tegen Germanicus

TEVVDe twee concurrenten in het vorig seizoen in de 2e klasse, TEVV en Germanicus, waarbij beide teams promoveerden naar de 1e klasse, maakten er afgelopen zondagmiddag weer een spektakelstuk van. De ploeg uit 2e Exloërmond sleepte echter de drie punten uit het vuur door met 1-3 te winnen op sportpark De Pampert.

Het team van TEVV-coach Hans Kamphuis had nogal personele problemen door blessures (Ronny Zwikker, Frank Schijff, Jordi Siepe en Benjamin Mazeau) en moest zijn team behoorlijk omzetten. Gelukkig voor de coach was Roan Poelstra er weer bij na blessureleed en keerde Faizel Slagveer terug na een schorsing, maar de vorige wedstrijden spits spelende Nick Kroeze werd nu noodgedwongen laatste man. Hij deed dat echter met verve, door de snelle uitvallen van de thuisclub, meestal via Jurnel Rojer (vorig seizoen nog TEVV), te neutraliseren.

Boventoon
In het begin van de wedstrijd voerde de ploeg van Germanicus-coach Eric Prins zeker de boventoon, maar gedurende de wedstrijd kwamen de mondkers steeds beter in hun spel en kwamen er voetballend soms knap uit. Zo was de 1e goal nog een lucky, nadat Jeremy Gall een voorzet losliet, die precies bij de 2e paal in het doel belandde, 0-1. Een aantal “oudere” bezoekers wisten zich nog de identieke goal van Wim Jansen bij Feijenoord-AC Milan te herinneren in 1970. Germanicus had trouwens al heel snel gelijk kunnen maken, want vrij voor TEVV-goalie Wim Kok miste spits Jurnel Rojer jammerlijk voor de thuisploeg.

Rode kaart
De wedstrijd golfde echter heen en weer en uit een fraaie aanval via Ayhan Bas, Sander Marissen kreeg Oguzhan Altun een goede mogelijkheid, maar Germanicus – doelman Vincent Beugelink verkleinde goed zijn doel en bracht redding. Toch was de jonge goalie kansloos, toen TEVV-middenvelder Sander Marissen een strafschop mocht nemen, nadat Oguzhan Altun gehaakt werd in de zestien, 0-2. Even later mocht de snelle TEVV –rechterspits Oguzhan Altun weer op het vijandelijk doel afgaan, maar nu schoot hij veel te zacht in. Aan de andere kant zat het Germanicus niet echt mee, want telkens bij het proberen om de voorwaartsen te bereiken, zat er wel een TEVV-been tussen. Dat leverde zelfs een rode kaart op voor de nummer 10 van Germanicus, Bas Smits. Ook die probeerde door het midden weer een aanval op te zetten, maar ook dit keer zat TEVV-libero Nick Kroeze er tussen. In een wanhoopspoging probeerde de overigens technisch begaafde Germanicus – speler de bal nog te veroveren, maar raakte daarbij de TEVV – verdediger. Scheidsrechter Fledderus uit Steenwijk trok tot ieders schrik wat Germanicus was de rode kaart. Op slag van rust had TEVV spits Ayhan Bas trouwens de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij faalde vrij voor Vincent Beugelink.

Alert keepen
Na de thee voerde Gemanicus de druk behoorlijk op en kwam de TEVV-verdediging menig keer in moeilijkheden. Vooral de inswingende ballen van Jurnel Rojer waren een ware plaag voor de mondkers, maar ze bleven vooralsnog op de been. Tot de 54e minuut , toen weer zo’n fraaie voorzet door de mee opgekomen Nick Schenkel van Germanicus werd binnen geknikt: 1-2. De Coevordenaren gooiden uiteraard nu alles op alles voor een beter resultaat, maar de TEVV-verdediging gaf geen krimp. Vooral Marco Verhoef, de linker-spits van de thuisploeg, had een aantal goede mogelijkheden, maar TEVV –doelman Wim Kok bleef alert keepen.

Onberispelijk raak
Door het drukken van Germanicus kwam er uiteraard ruimte voor de mondkers en zo poeierde TEVV-aanvoerder Eddie Schoenmaker buiten bereik van Vincent Beugelink op de lat. Ook Jan Jaap Wever kreeg zo zijn mogelijkheden, maar het wilde nog niet lukken bij de anders zo trefzekere TEVV-spits. Tot hij in de 86e minuut wel de 3-1 wist te scoren na goed combinatie-spel tussen Ayhan Bas en Roy Feiken. Deze wisten Sander Marissen te bereiken en die passte precies op maat naar TEVV’s nummer negen, die nu onberispelijk raak schoot. Germanicus probeerde het nog wel, maar het wilde niet meer lukken. Ook de ploeg van TEVV- coach Hans Kamphuis kreeg nog de nodige mogelijkheden, maar het bleef uiteindelijk bij de 1-3 stand voor de Exloërmonders, die daarmee aansluiting met de middenmoot hebben gevonden op de ranglijst. De volgende week speelt TEVV thuis en is Hoogeveen de tegenstander.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ron Kuper bezorgt Ter Apel ’96 drie punten

FC Ter Apel ’96 beleeft momenteel een goede fase in 3C. Nadat de voorgaande ...

Gasselternijveen verrast Wedde

Gasselternijveen verraste koploper Wedde en nam de drie punten mee.

SJS mag handen dichtknijpen na 4-1 nederlaag

Ook na de derde wedstrijd (de wedstrijd van vorige week werd uitgesteld) staat SJS nog ...