Nieuw Buinen laat Rolder Boys kansloos

nb-rb
Gerry Snip (R) speelde vanmiddag rechtsachter.

Nieuw Buinen heeft eindelijk de smaak van een overwinning mogen proeven dit seizoen. Thuis tegen promovendus Rolder Boys wonnen de oranjehemden ruim met 4-1 en daarmee zijn de eerste drie punten een feit. Grote man aan de kant van Nieuw Buinen was Koen Hateboer. Hij kreeg de voorkeur boven topschutter Jeroen Buurke en betaalde het vertrouwen van trainer Lippold terug met twee doelpunten.

Een andere opvallende wijziging in de basiself bij Nieuw Buinen was dat Gert Lukens centraal achterin acteerde, met Gerry Snip rechts aan zijn zijde. De thuisploeg was vanaf minuut één de betere en na elf minuten kon al voor de eerste keer gejuicht worden. De gevaarlijke Mike John Reuvers gaf voor op Erwin Aukes en de middenvelder schoot de 1-0 binnen. Na bijna 25 minuten volgde het eerste doelpunt van Koen Hateboer. Hij draaide goed weg bij zijn bewakers en schoot gedecideerd de 2-0 achter keeper Arno de Jong. Ook kreeg Nieuw Buinen nog kansen op de derde treffer, maar Muhamed Yuksel en oud- Rolder Boy Robert Hamming kwamen niet tot scoren.

Ook in de tweede helft had Rolder Boys niets in de melk te brokkelen en in de 56e minuut besliste Koen Hateboer de wedstrijd. Erwin Aukes gaf een afgemeten voorzet op de spits, die de bal vervolgens goed binnen knikte: 3-0. Ruim tien minuten voor het einde scoorde Tim van Huffelen nog de eretreffer voor Rolder Boys uit een vrije trap. Lang kon hij hier niet van genieten, want een minuut later was het invaller Jeroen Buurke die toch nog een doelpunt meepikte en de 4-1 eindstand op het bord zette.

Na drie wedstrijden dus eindelijk drie punten voor Nieuw Buinen. Het veldspel was daarnaast ook prima verzorgd en dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden. Te beginnen aankomende zondag uit bij SC Erica, dat net als Nieuw Buinen ook op een betere start van het seizoen had gehoopt.

Nieuw Buinen – Rolder Boys 4-1 (2-0)

Opstelling: Robert Smit, Gerry Snip, Gert Lukens, Franck Middelkamp(Jeroen Buurke), Brandon Meems, Bruce Tunjanan, Erwin Aukes, Robert Hamming, Mike John Reuvers, Koen Hateboer, Mohamed Yuksel.

Scoreverloop: 11. 1-0 Aukes, 35. 2-0 Koen Hateboer, 56. 3-0 Koen Hateboer, 83. 3-1 van Huffelen, 84. 4-1 Buurke

Gele kaarten: Muhamed Yuksel (Nieuw-Buinen) Marnick Ottens, Wouter Hoeven (Rolder Boys)