Westerwolde dankzij Ferdy Kuiper langs Sellingen

sellingen-westerwoldeDe Kanaalstreek derby tussen Sellingen en Westerwolde was een waar doelpuntenfestijn, dat uiteindelijk werd gewonnen door de Vlagtwedders. Grote man aan de zijde van Westerwolde was Ferdy Kuiper. De gelegenheidsspits wist maar liefst vier keer doel te treffen, waarna Bartel Geleijnse in de laatste minuut de beslissende 5-6 met een vrije trap tegen de touwen schoot.

De middag begon nog zo mooi voor trainer Arend Scholtens van Sellingen, die in de week voorafgaand had aangegeven ‘wel even te kunnen winnen’ van Westerwolde. Zijn ploeg kwam via twee strafschoppen, benut door specialist Ben Bos, op voorsprong en dat was terecht. De gasten zetten hier vrijwel niets tegenover, behalve een halve omhaal van Ferdy Kuiper die geen doel trof. Diezelfde Kuiper was na een half uur spelen wel trefzeker, nadat hij een voorzet vanaf rechts achter doelman Klamer schoot. Zodoende was de stand 2-1 bij rust en had het publiek niet kunnen bevroeden dat er na rust nog acht doelpunten zouden vallen.

Vlak na rust kwam Sellingen via Rik Bos op 3-1 en leek het moeilijk te gaan worden voor Westerwolde, maar daar dacht Ferdy Kuiper anders over. Met twee doelpunten trok hij de stand weer gelijk en kon het weer alle kanten op. Tien minuten later kreeg Sellingen haar derde penalty van de middag toegewezen en was het wederom Ben Bos die ook zijn derde penalty benutte: 4-3. In de 80e minuut was trainer Arends minder blij met Bos, want hij beging een overtreding op Bartel Geleijnse op zo’n 20 meter van het doel. Geleijnse besloot de vrije trap zelf te gaan nemen en met een hard schot was hij verantwoordelijk voor de 4-4. Hiermee was de koek nog steeds niet op, want drie minuten later wist Ynze Komduur een rebound binnen te werken uit een vermeende buitenspel situatie: 5-4. Met nog een kleine tien minuten op de klok zou je zeggen dat Sellingen dit vast moest kunnen houden, maar wie anders dan Ferdy Kuiper kopte één minuut voor tijd de 5-5 achter Klamer. In blessuretijd zette Bartel Geleijnse zich nogmaals achter een vrije trap en ook deze verdween onhoudbaar in het net, waarmee de overwinning naar Westerwolde ging.

Een knotsgekke wedstrijd, met een dito scoreverloop. Voor de toeschouwers was het natuurlijk zeer vermakelijk, al zullen de Sellingen aanhangers niet geheel tevreden huiswaarts zijn gekeerd. Maar het seizoen is nog lang, voorlopig doen beide ploegen het met een top vijf notering prima.

Bron: v.v. Westerwolde