SJS met tien man onderuit tegen ZZVV

Frank Venema aan de bal namens SJS. Op de achtergrond kijkt Rob Groenewold toe. (Foto: v.v. SJS)

SJS is afgelopen zaterdag tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In de thuiswedstrijd tegen ZZVV uit Zuidwolde ging het de eerste helft gelijk op, maar nadat Marciano Eind vroeg in de tweede helft met twee keer geel kon inrukken werden de gasten sterker en repareerden zij de achterstand tot een 1-2 overwinning.

Beide voetballende ploegen maakten er in de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd van en het publiek zag vele kansen voor beide doelen. Voor ZZVV kregen Bos en Huiskes mogelijkheden, maar doelman van der Zande bleef de situatie meester. Ook zijn collega doelman Dorland hield zijn doel schoon op een poging van Nico Klunder. In de 35e minuut moest Dorland vervolgens zijn meerdere erkennen in Anne Sybesma. Na een goede combinatie over drie schijven rondde hij de voorzet van Jan Springer af: 1-0. Dit was tevens ook de ruststand.

Zoals in de eerste alinea al is aangehaald, kreeg Marciano Eind vlak na rust de rode kaart gepresenteerd en moest SJS met tien man de voorsprong proberen vast te houden. Dit lukte in het begin nog vrij redelijk, maar na bijna een uur moest de defensie tot capituleren. Bas Uiterwijk Winkel was de doelpuntenmaker, die Marthyn van der Zande na een goede actie met een puntertje kansloos liet. Een gelijkspel met een man minder zou nog steeds een goed resultaat zijn voor SJS, maar daar wilde ZZVV uiteraard niet aan meewerken. Enigszins gelukkig kwamen de gasten een kwartier op 1-2 door Bram Leerdam, die zijn voorzet ineens in het doel zag belandden. Voor SJS was het hierna alles of niets en werd via invaller Kay Rijkens gevaarlijk, maar hij zag zijn acties niet beloond worden met doelpunten. ZZVV moest de wedstrijd ook nog volmaken met tien man, nadat Martijn Reinink binnen tien minuten twee keer geel kreeg na overtredingen op Gerben Sieders.

Er zou geen verandering meer in de stand komen, waardoor ZZVV met de drie punten aan de haal ging. Beide ploegen staan nu met vier punten in de middenmoot, dus de start van de competitie is alsnog redelijk te noemen. Komende zaterdag gaat de ploeg van Loewie Piebes op bezoek bij koploper De Weide.

SJS – ZZVV 1 – 2 (1 – 0)

Scoreverloop:  35. Sybesma 1 – 0, 58. Uiterwijk Winkel 1 – 1, 75. Leerdam 1 – 2.

Opstelling SJS: Van Der Zande, Zuidema, Eind, Venema, Rick Breedveld, Groenewold(80. G. Sieders), Rijkens, Klunder, Sybesma, Roy Breedveld(70. Lieven) en Springer(75. Panneman).

Bron: v.v. SJS