Valthermond te sterk voor CEC

ValthermondOp voorhand was het al een aardig affiche. Valthermond tegen CEC. Twee clubs met een roemrucht verleden. Valthermond won vorige week afgetekend met 5-0 van Sweel. CEC had uit twee duels de volle buit binnen gehaald en zou dus wel even andere koek worden.

Door Arie Weits

Beide ploegen begonnen rommelig aan het duel. Balverlies was schering en inslag. Balverlies van Rick Schlimbach, het enige foutje van de van Stadskanaal overgekomen verdediger, leverde het eerste kansje op. Nick Veenstra schoot echter vanuit een moeilijke hoek voor het doel van Nieck van Klinken langs. Daarna was het Valthermond wat de klok sloeg. Gydo Buurman strandde nog op doelman Gerben Springer, maar Edwin Drenth ronde een fantastische actie van Alwin Braakman wel doeltreffend af.

Ondanks het veldoverwicht voor Valthermond hadden de bezoekers vanaf de aftrap langszij kunnen komen. Ruud de Groot zag zijn schot echter geblokt worden door diezelfde Braakman. Kort daarop had Valthermond de voorsprong moeten verdubbelen. Drenth zag echter kans om een prima voorzet van Patterick Feiken van dichtbij naast te schieten. Aan CEC-zijde bleef Ruud de Groot de gevaarlijkste man, maar nu zag de middenvelder zijn schot door doelman Van Klinken gepareerd worden. Op slag van rust verscheen Buurman opnieuw alleen voor doelman Springer, maar ook nu kwam de goalie als winnaar uit het duel.

Edwin Drenth was twee keer trefzeker tegen CEC...
Edwin Drenth was twee keer trefzeker tegen CEC (foto: v.v. Valthermond)

Het merendeel van het aanwezige publiek zat nog in de kantine toen Valthermond eigenlijk de wedstrijd besliste. Matthijs Kok gaf pardoes de bal in de voeten van Gydo Buurman en dit keer kon ook doelman Springer geen redding brengen: 2-0 en de thuisclub zat op rozen. Het enige wat Harris Huizingh zijn mannen kon verwijten was het niet uitbreiden van de score. Drenth werd al dan onreglementair door Gerben Springer gestopt, Feiken zag zijn schot door de doelman gestopt en aanvallen werden te lang doorgevoerd.

Pas in de slotfase kwam nog de derde treffer. Dit deerde CEC-coach Geert Aalderink niet zo zeer, wel de twee rode kaarten die zijn ploeg nog opliep. Springer vergreep zich opnieuw aan de doorgebroken Drenth. Scheidsrechter Hooijer, die in de eerste helft nog een blessure behandeling had ondergaan, kon niet anders dan rood tonen. In de slotseconden trapte Danny Harms, de ingevallen Erwin Wardenburg na, wat eveneens resulteerde in een rode kaart plus een strafschop. Drenth faalde niet en liet zijn tweede van de middag noteren. Jammer voor het beeld van de wedstrijd, want van een schoppartij was absoluut geen sprake. Sterker nog, het was een uiterst sportieve derby waarin Valthermond duidelijk de betere was.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website