Sportief dieptepunt voor Valthermond

logo_valthermondDe vooruitzichten leken zo mooi. Met een uitstekende 3-0 overwinning tegen CEC op zak moesten de mannen van Harris Huizingh op bezoek bij Zuidlaren. Met nul punten één van de hekkensluiters van deze competitie. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde bovendien in een 11-0 overwinning voor Valthermond. We schrijven dan het seizoen 2009-2010. Alle reden om vol zelfvertrouwen naar Zuidlaren af te reizen. Zelfvertrouwen is goed, maar hoogmoed komt zoals het spreekwoord zegt altijd voor de val. En zo verging het ook Valthermond.

Door Arie Weits

Symptomatisch voor dit duel was de aftrap van Valthermond. Dit leverde direct al balverlies op en eigenlijk zou dat de hele wedstrijd zo blijven. Binnen tien minten stond er een 3-0 score op het bord en beide ploegen gingen met een 6-0 stand aan de thee. Zuidlaren kon doen en laten wat het wilde en vooral spits Dick Scholte had de middag van zijn leven.

Na de thee veranderde er eigenlijk niks, al kreeg Valthermond nu ook de nodige mogelijkheden. Van eer redden was echter allang geen sprake meer, daarvoor was de afgang te groot. Zuidlaren counterde er rustig op los en Valthermond probeerde iets terug te doen. Welliswaar scoorden Patterick Feiken en Alwin Braakman, Dick Scholte en zijn makkers bleven er lustig op los scoren. Toen Zuidlaren trainer Bob Pontjodikromo de spits zo’n tien minuten voor tijd een applaus wissel gunde stonden er zes kruisjes achter zijn naam. Een applaus wat zich na het laatste fluitsignaal terecht herhaalde voor de hele Zuidlaarder ploeg.

Uiteindelijk droop Valthermond met een 10-2 nederlaag en het schaamrood op de kaken de kleedkamer in. Trainer Harris Huizing, begeleiding, supporters met vele vragen achterlatend. Onderschatting? Voorbereiding? Niet goed genoeg? Wie het weet mag het zeggen. Feit is dat dit een historische nederlaag voor de Monkers is. Nog nooit eerder werd er met zulke cijfers een competitieduel verloren. Zuur ook voor Jesper de Graaf. De B-junior mocht na zo’n uur spelen het veld betreden en is met zijn 15 jaar een van de jongste debutanten in de hoofdmacht van Valthermond.  Ongetwijfeld zal hij zich dat anders voorgesteld hebben.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Annen maatje te klein voor Rolder Boys

Rolder Boys heeft de derby tegen Annen omgezet in een overwinning. Sander Jansen was ...

Westerwolde countert verrassend koploper Musselkanaal naar nederlaag

Een verrassende nederlaag voor Musselkanaal, dat in het mes liep van een counterend Westerwolde. ...

Stadskanaal beloften starten met overwinning op Velocitas

Voor de beloften van Stadskanaal stond deze week de eerste wedstrijd voor de Noordlease/Heigro ...