Veerkrachtig Gasselternijveen verslaat EEC

Gasselternijveen heeft tegen Kanaalstreek-genoot EEC de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Tot twee keer toe maakten de roodhemden een achterstand goed en werd er uiteindelijk met 4-2 gewonnen. De Nieveensters staan door dit resultaat in de top van de stand: alleen KSC heeft meer punten.

Gasselternijveen viert een goal… (foto: archief)

Vroege voorsprong EEC

De eerste achterstand voor Nieveen ontstond al na twee minuten. Een verre uittrap van de EEC keeper schoot door het centrum en werd afgemaakt door Patrick Tiesing. De thuisploeg kwam hierna beter in de wedstrijd, wat enkele kansen opleverde. Zo had Brandon Meems de gelijkmaker kunnen scoren, maar tot twee keer toe miste hij.

Ingestudeerde corner

Aan de andere kant moest doelman Bies tussendoor nog een keer handelend optreden, waarmee hij een grotere achterstand wist te voorkomen. De gelijkmaker viel alsnog, na iets meer dan een half uur spelen. Na een ingestudeerde corner was het Andi Polloshka die een schot van Meems tot doelpunt promoveerde. Broer Artor had vlak daarna ook nog kunnen scoren, alleen leverde zijn solo geen goal op.

Rebound raak

Een kleine tien minuten na rust was EEC dichtbij een nieuwe voorsprong, echter troffen zij de paal waarmee Nieveen goed weg kwam. Even later was het dan alsnog raak, voor de ploeg van Harjo van der Valle. De ingevallen doelman Dylano Stegers kon in eerste instantie nog een doelpunt voorkomen, maar in de rebound kon de bal alsnog binnen gekopt worden: 1-2 via Mark Wanders.

Goede spelende Bokhorst

Zoals reeds genoemd toonde Gasselternijveen, net als vorige week, veerkracht en drie minuten later was het alweer gelijk. De goed spelende Rick Bokhorst deed zijn vroege wissel van vorige week vergeten door beheerst de 2-2 te scoren. Vanaf dit moment was het woord aan Gasselternijveen en kwam EEC niet veel meer in het spel voor.

Mooie solo

Na zeventig minuten was het Artor Polloshka die de Nieveensters op voorsprong zette. Na wederom een mooie solo rondde hij nu wel doeltreffend af: 3-2. Bij de gasten sloeg de vermoeidheid en kramp toe en het was invaller Mart Koops die met een kopbal de genadeklap uitdeelde. De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen, echter trof Artor Polloshka de lat en schoot Koops over de kruising.