HOC heeft geen kind aan SVBC

HOCHOC moest afgelopen zondag op bezoek bij SVBC. Op voorhand leek dit een lastige uitwedstrijd te worden, maar niets bleek minder waar. De ploeg van Jans Spiegelaar had geen enkele moeite met de tegenstander en de einduitslag was nog mager gezien het spelbeeld. Het werd 0-5 voor de geel-zwarten, met twee goals van Sander Marissen en Mark van Bergen.

Uitstekende keeper
Vanaf de eerste minuut was het HOC dat liet zien voor de drie punten te zijn gekomen. In de tweede minuut hadden zij al op voorsprong kunnen staan, maar na een goede aanval over rechts wist Ralf Kuipers niet af te ronden. Het eerste half uur deden zich tal van kansen voor, voor de gasten, alleen was het telkens de uitstekende keeper van SVBC die zijn doel schoon hield.

Fraai binnen
Na 33 minuten moest hij dan eindelijk zijn meerdere erkennen in Jelle Siekman. De beste man van het veld tikte fraai binnen na een strakke corner en zo kon de aanhang, wederom in grote getale aanwezig, voor het eerst juichen. Amper vijf minuten later stond het ook al 0-2. Ralf Kuipers liet zijn directe tegenstander de hielen zien en legde de bal keurig terug op de inkomende Sander Marissen die binnen schoot.

Geen rood
Na de rust was het wedstrijdbeeld niet anders. HOC kreeg na tien minuten in de tweede helft een strafschop, nadat een speler van SVBC een inzet met de hand uit het doel hield. De uitstekend leidende scheidsrechter legde de bal dus op de stip, maar trok geen rood omdat hij dit niet in het wedstrijdbeeld vond passen (?). Marissen schoot beheerst raak en zette de stand op 0-3.

Makkelijke middag
De gasten geloofden het hierna wel en ging een tempo’tje lager spelen. Een kwartier voor tijd maakte Mark van Bergen de 0-4 en vijf minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand op 0-5. Een makkelijke middag voor HOC, dat door deze overwinning slechts één verliespunt meer heeft dan koploper Protos.