GKC houdt aansluiting met de top

GKCAanhaken of afhaken, dat was de inzet van de wedstrijd tussen GKC en Zandpol. Het werd aanhaken voor GKC, dat met deze overwinning op de vijfde plaats staat in 5F, met slechts twee punten achterstand op koploper IJhorst. Zoals zo vaak was Danny Kolp weer de grote man bij de Gasselters. Mede door zijn drie doelpunten won GKC met 4-2.

Gelijk op
De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar GKC had het af en toe moeilijk met de fysiek sterke tegenstander. Men kon dan ook niet voorkomen dat de gasten in de 17e minuut op 0-1 kwamen. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk via Danny Kolp die zijn mooie actie prima afrondde: 1-1. Een paar minuten daarna had Kolp de 2-1 op de schoen, maar na een goede aanval mikte hij voorlangs. In plaats van op voorsprong te komen zette Zandpol de thuisclub weer op een 1-2 achterstand. Rond het halve uur rondden zij een counter doeltreffend af en een paar minuten later mocht GKC haar keeper Jeroen Keizer dankbaar zijn dat hij de 1-3 wist te voorkomen. Evan de Hoop had voor rust nog kans op de gelijkmaker, maar hij kopte net over de deklat.

Extra glans
Na rust kwamen de Gasselters goed uit de kleedkamer en was het Kolp die in de 50e minuut de 2-2 wist te maken. Vijf minuten verder was het weer Kolp die scoorde. Nu liet hij met zijn snelheid zijn tegenstander de hielen zien en ook voor de keeper was er geen houden meer aan: 3-2. Even later kreeg Zandpol de kans op 3-3, maar een lob verdween over het doel van Keizer. In de 72e minuut had Harmen Pepping de kans om de 4-2 binnen te schieten, maar door een goede redding van de keeper ging deze verloren. Zandpol verloor vervolgens het hoofd en een paar grove overtredingen resulteerden in twee rode kaarten. Met elf tegen negen had GKC weinig meer te duchten van de gasten en Richard Wieringh gaf met zijn rake vrije bal nog wat extra glans aan de wedstrijd die eindigde in 4-2.

Bron: v.v. GKC
attent_banner_275x75