TEVV pakt zwaarbevochten drie punten bij Noordster

logo_tevvOok na vijf wedstrijden staat TEVV nog steeds zonder puntverlies bovenaan. In de uitwedstrijd tegen Noordster speelden de Mondkers het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Eddie Schoenmaker, maar toch gingen zij met een zwaarbevochten 3-4 overwinning op zak richting Tweede Exloërmond.

Rode kaart
Waar de eerste kans nog voor Kees Dun van Noordster was, maakte Ayhan Bas de openingstreffer voor TEVV. Zijn vrije trap bleek te machtig voor de keeper en betekende de 0-1. Niet lang daarna was het nu wel raak voor Dun. Via een toegekende penalty na een handsbal in zestien van Sander Marissen schoot hij de 1-1 binnen. In de 23e minuut minuut mocht Marissen zelf aanleggen voor een penalty, nadat Eddie Schoenmaker was neergehaald in het strafschopgebied. Hieraan voorafgaand vond nog wel een schermutseling plaats, waarna Schoenmaker de rode kaart gepresenteerd kreeg en TEVV met tien spelers verder moest. Dit opstootje liet Marissen koud en hij schoot feilloos binnen: 1-2. Vanaf dit moment was Noordster de bovenliggende partij en hadden de gasten geluk dat Rick Lange een prachtige mogelijkheid onbenut liet.

Knappe voetbeweging
In de tweede helft was het wachten op de gelijkmaker van Noordster en deze kwam er dan ook. Tien minuten na de hervatting was het Martin Kuil die zijn poeier in de kruising zag verdwijnen, doelman Wim Kok kansloos achterlatend. De ploeg van Hans Kamphuis hing grotendeels achterover en probeerde er via de counter uit te komen. Met de snelle Jurnel Rojer lukte dit af en toe aardig, maar tot scoren kwam de buitenspeler niet. Wel wist hij in de 65e minuut een corner te versieren, die tegen een Pekelder- hand belandde en scheidsrechter v/d Werf weer voor een penalty floot. Wederom was het Sander Marissen die hiermee wel raad wist en de 2-3 achter keeper Koning schoot. De Pekelders speelden hierna alles of niets en nadat Kuil en Dun eerst beiden de lat hadden geraakt was het invaller Kevin Veld die de 3-3 binnen kon tikken. De verwachting was dat TEVV nu eindelijk moest capituleren, maar alsnog rechtten de geel-blauwen de rug. Eerst was het keeper Wim Kok die een zeker lijkend doelpunt van Mark Wever wist te verhinderen en vervolgens zette Jan Jaap Wever zijn ploeggenoot Ayhan Bas alleen voor de keeper. Met een knappe voetbeweging passeerde hij deze en zette de 3-4 op het scorebord.

Hoewel er nog enkele hachelijke momenten ontstonden in het strafschopgebied van TEVV wisten zij de overwinning over de streep te trekken. Het geluk van de koploper, zullen we maar zeggen. Volgende week komt nummer tien Hoogezand op bezoek, dit biedt voldoende perspectief om de drie punten op sportpark ‘de Treffer’ te houden.

Bron: v.v. TEVV