Stadskanaal en SVBC halen het einde niet

SC StadskanaalEen zeer ernstige hoofdblessure van Robert Oosting, aanvoerder van SC Stadskanaal, zorgde ervoor dat de ontmoeting van de blauwhemden met SVBC niet werd uitgespeeld. Na bijna tien minuten spelen in de tweede helft werd Oosting zo hard op het hoofd geraakt, dat hij enkele minuten het bewustzijn verloor. De gealarmeerde hulpdiensten (ambulance en traumahelikopter) verleenden ter plaatse eerste hulp, waarna de onfortuinlijke Oosting, met in ieder geval een zware hersenschudding, naar het ziekenhuis in Emmen werd vervoerd. Vanzelfsprekend had het voorval zoveel impact dat beide ploegen in gezamenlijkheid besloten met een 0-2 stand de kleedkamer op te zoeken.

Jordy Geerling heeft doeltreffend uitgehaald...
Jordy Geerling heeft doeltreffend uitgehaald…

Want Stadskanaal was ‘gewoon’ op weg naar haar vijfde overwinning op rij. Onder druilerige omstandigheden werd thuisploeg SVBC vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet. Hierdoor was de ploeg uit Barger Compascuum gedwongen tot het spelen van de lange bal. Met name de buitenspelers en doorschuivende middenvelders van de Knoalsters bezorgden de defensie van SVBC handenvol werk. Toch was het een verdediger die de score opende: Jordy Geerlings was voor de tweede week op rij trefzeker, toen hij een afgeslagen corner tot doelpunt promoveerde. Nog in het eerste bedrijf werd de score verdubbeld door Tristan Rotman, die op aangeven van Denny Feiken eenvoudig binnen kan schieten. Over het vervolg van de wedstrijd zal de KNVB op termijn een uitspraak doen.

Bron: S.C. Stadskanaal