logo_valthermondValthermond had wat recht te zetten na de 10-2 oorwassing tegen Zuidlaren. Zwartemeerse Boys, hekkensluiter met nul punten werd het slachtoffer van een gretig spelend Valthermond. Meer dan ooit waren de Monkers gebrand op een goed resultaat. Uiteraard was de nederlaag tegen Zuidlaren de hele week het gesprek van de dag en er moest goodwill terug gewonnen worden.

Dat lukte de mannen van Harris Huizingh met glans. De Boys uit Zwartemeer kwamen er helemaal niet aan te pas en Valthermond reeg de kansen aaneen, waarvan de grootste voor Edwin Drenth was. Zijn inzet werd echter van de doellijn gehaald. Voor de pauze scoorden achtereenvolgens Edwin Drenth na een mooi hakje van Rick Schlimbach, Patterick Feiken met een fantastische lob van dertig meter en ook Gydo Buurman wist het doel te vinden. Tussendoor teisterde Theo Gennissen nog de lat.

Na  de thee liep Valthermond uit naar het halve dozijn. Twee keer was het Edwin Drenth die scoorde, waarvan één al in de eerste minuut na de hervatting. De spits is momenteel bezig aan een zeer sterke periode en staat inmiddels op acht treffers. Ook Gydo Buurman was opnieuw trefzeker in het tweede bedrijf. Na de 6-0 geloofde Valthermond het wel en nam het gas terug. De eerste stap op weg naar eerherstel is dus gezet. Aanstaande zondag staat er echter een tegenstander van een heel ander kaliber op het programma. De Mondenderby tegen koploper Titan wordt dan gespeeld. Plaats van handeling: Nieuw-Weerdinge.

Valthermond – Zwartemeerse Boys 6-0 (3-0)

Opstelling Valthermond: Nieck van Klinken; Arjan Leeuwinga, Daniël Thole, Rick Schlimbach, Stefan Arendsen; Alwin Braakman, Theo Gennissen (60. Bart Dilling), Demy te Velde (75. Rob Bouwman); Patterick Feiken, Edwin Drenth, Gydo Buurman (68. Erwin Wardenburg).

Scoreverloop: 8. Drenth 1-0, 21. Feiken 2-0, 37. Drenth 3-0, 48. Buurman 4-0, 57. Buurman 5-0, 61. Drenth 6-0.

Gele kaart: Rick Schlimbach

Bron: v.v. Valthermond / Arie Weits

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys terug bij af

Pekelder Boys trad afgelopen zondag aan tegen Meeden. De hekkensluiter, die getraind word door ...

Westerwolde zet concurrent aan de kant

In een wedstrijd die vooraf als ‘zes-puntenwedstrijd” kon worden gekarakteriseerd, zette Westerwolde zondagmiddag concurrent ...