GKC wordt bestolen van overwinning bij JVV

GKC verloor op ongelukkige wijze het uitduel bij JVV.

Op zondag 5 maart verloor GKC uit bij JVV met 2-1. Een wedstrijd die door dubieuze beslissing in het nadeel van GKC werd beslist.

Het strijdplan van de gastheren was duidelijk, lange ballen pompen in de hoop dat die goed valt. Van verzorgd voetbal was geen sprake bij JVV. De ploeg van trainer Sterken vertoonde deze middag vrij verzorgd voetbal, dat resulteerde ook in enkele kansen. Helaas voor de geelhemden wisten ze niet succesvol te worden. Kolp, Weishaupt, Pit en Schuiling zagen hun inzetten naast gaan of gekeerd worden door de doelman van JVV. GKC leek op een 0-1 voorsprong te komen.

Penalty?

Een scherpe vrije trap van Korthuis voor de vijandelijke goal langs leek binnen te tikken voor Kolp, echter werd Kolp met twee (!) handen overduidelijk aan zijn shirt getrokken. Hierdoor was de aanvaller van GKC niet in gelegenheid om de bal binnen te tikken, een strafschop leek een logisch gevolg. Tot groot ongeloof van de geelhemden besloot de leidsman van vanmiddag deze strafschop niet toe te kennen.

GKC ging in plaats van met een voorsprong met een achterstand de rust in. Een oude voetbalwet bleek, helaas voor GKC, toch waar te zijn: als je zelf vergeet te scoren/je kansen af te maken, dan krijg je de deksel op de neus. Na een lichte overtreding van GKC volgde een vrije trap voor JVV. De afvallende bal werd uiteindelijk in het doel gefrommeld, hierdoor keek GKC één minuut voor het einde van de eerste helft ineens tegen een 1-0 achterstand aan. Vervelend voor de gasten, want JVV is in het eerste bedrijf vrijwel niet gevaarlijk geweest. Alleen enkele hoekschoppen zorgden voor wat rumoer voor het doel van doelman De Vries.

Houtwerk

GKC kwam goed uit de kleedkamer, een handvol kansen werd vrij snel gecreëerd in de tweede helft. Helaas bleef dit ook zonder succes. Kolp leek dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet spatte uiteen op het houtwerk. GKC was wederom de bovenliggende partij, JVV vertoonde net als de eerste helft alleen het hanteren van de lange bal. Deze werd door GKC vakkundig onschadelijk gemaakt, de doelman van GKC is deze middag vrijwel niet in de problemen geweest. GKC ging vanaf minuut 75 ‘alles of niets’ spelen, centrale verdediger Hogenboom werd gewisseld voor de jonge aanvaller Bos. De aanvallende wissel leek goed uit te pakken, de gelijkmaker hing in de lucht. Toch was het JVV dat op 2-0 kwam. Na een verkeerde pass van Van het Hof wist de ingevallen spits van JVV de bal achter doelman De Vries te schuiven. GKC gaf alles wat het in zich had.

Doelpunt afgekeurd

GKC leek de spanning terug te brengen, maar leest u even mee: Niemeijer wist een vrije trap binnen te koppen. Niemeijer startte zijn loopactie vanaf het zestienmetergebied en kwam áchter zijn directe tegenstander vandaan en kopte de bal binnen, een zuivere goal. Het was de grensrechter van JVV die de vlag in de lucht stak en de scheidsrechter wist te overtuigen dat het buitenspel was. De leidsman ging hierin mee en wilde zijn beslissing verder ook niet uitleggen aan de spelers in het geel. In de blessuretijd wist Kolp de spanning nog terug te brengen door de 2-1 binnen te schieten, het bleek uiteindelijk alleen een goal voor de statistieken.

Helaas voor GKC liep het tegen een nederlaag aan vanmiddag. Komende zondag een vrije dag voor de geelhemden, de week erop speelt de ploeg wederom een uitwedstrijd. Ditmaal gaat het op bezoek bij SVBC. Deze wedstrijd zal het wel moeten spelen zonder de geschorste Korthuis.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys haalt finale nacompetitie na zege op HSC

Onstwedder Boys heeft de finale bereikt van de nacompetitie na een overwinning op HSC.

Weekend-overzicht: zondagvoetbal

Gieterveen kende een heel beroerd voetbalweekend: in de thuiswedstrijd liet men een duidelijke steek ...