Alteveer middenmoter na winst op DSC ’65

AlteveerNa de ruime nederlaag van een week eerder tegen Witteveense Boys moest Alteveer winnen van DSC ’65 om aansluiting met de middenmoot te behouden.De ploeg van René Nijgh voldeed volledig aan deze opdracht, door met 3-1 te winnen. De basis voor deze overwinning werd al in het begin van de wedstrijd gelegd, waarin drie keer gescoord werd.

Verkeerde kleur
Door enkele afwezigen zag de basisopstelling van de Groningers er iets anders uit. Nijgh kon geen beroep doen op Roy de Wijk en Emiel Scheper en daarom werd een plaats in de basis ingeruimd voor Marcel Mik. Aanvoerder Bryan Schenkel stond in de spits en routinier Erik Broesder speelde op het middenveld. Marcel Mik moest blijkbaar wennen aan zijn basisplaats, want hij speelde de bal prompt naar de verkeerde kleur waarna de bal belandde bij Thijs Meppelink die op de paal schoot. Alteveer was hierna wakker en begon een stormloop richting het doel van de gasten. Na vijf minuten leverde dit al de 1-0 op door Bryan Schenkel, die knap binnen kopte. De 2-0 kwam op naam van Bart Nieland, die een penalty benutte na een overtreding op Ray den Boef. Amper zestig seconden later was het al 3-0, nadat een actie door Schenkel in het eigen doel werd gewerkt. Een geruststellende voorsprong voor de geelhemden, die hierdoor iets minder scherp gingen voetballen. Grote kansen leverde dit niet op voor DSC ’65, maar onverwacht was het toch Yannick de Zoete die de 3-1 mocht maken.

Spelers van Alteveer en DSC '65 vechten een kopduel uit.
Spelers van Alteveer en DSC ’65 vechten een verbeten duel uit.

Man meer
Bart Nieland kreeg in het begin van de tweede helft de kans op 4-1, maar zijn schot werd goed gepakt door de doelman. Beide ploegen waren na rust in evenwicht en de bezoekers kregen via een penalty de kans op de aansluitingstreffer. Echter werd deze hoog over geschoten door Jasper Hoving, waardoor de marge twee bleef. Vlak voor tijd kwam Alteveer nog met een man meer te staan, nadat Andre Uny de rode kaart kreeg na het neerhalen van Nieland. Behalve een goede kans voor Altunay, die door  Dennis Hoving van de lijn werd gehaald, werden de Drenten niet meer gevaarlijk en zo ging de overwinning naar Alteveer.

Komend weekend staat een inhaalduel tegen Gieten op het programma. Deze wordt gespeeld op sportpark Alteveer en bij winst kunnen de gasten op vier punten achterstand worden gezet.

Bron: v.v. Alteveer