Sellingen pakt ook bij DWZ de winst

SellingenNa de overwinning op DWZ is vijfdeklasser Sellingen zeven wedstrijden ongeslagen. In de inhaalwedstrijd was Sellingen echter op zijn hoede, want DWZ stak de laatste weken ook in een goede vorm. De zwart-gelen bleken echter een maatje te groot: ze wonnen met 0-2, door doelpunten van Erik-Jan Veerbeek en Ben Bos.

Niet compleet
Het doel van Sellingen is het behalen van de nacompetitie. Na een stroeve start van het seizoen is de ploeg van vertrekkend trainer Arend Scholtens aan een sterke reeks bezig, die dus verlengd moest worden. Sellingen, dat vanwege een aantal blessures en om andere redenen afwezige spelers niet in de sterkst mogelijke formatie aantrad begon scherp aan de wedstrijd. De vervangers van de afwezigen deden het dus naar behoren. Vooral in de laatste linie stond het goed, waardoor de aanvallers van DWZ geen kans kregen: spitsen Hut en Muurman lagen aan de ketting. 

Veerbeek belangrijk
Aan de andere kant van het veld kreeg een goed en degelijk spelend Sellingen de nodige kansen om de score te openen. De voorwaartsen hadden het geluk echter niet aan hun zijde. Halverwege de eerste helft veranderde dit en was het het Erik-Jan Veerbeek die opnieuw van waarde was voor zijn team: 0-1. Met deze stand werd de rust bereikt, waarbij vermeld moet worden dat de bezoekers de bovenliggende partij bleven, zonder de score verder uit te bouwen.

Bos gelukkig
Na de thee veranderde het speelbeeld amper: Sellingen hield stand, ondanks dat de thuisploeg hen met een iets fysiekere spelwijze probeerde te ontregelen. De mannen van Arends Scholtens bleven hun eigen spel spelen en kregen ook kansen op extra goals. Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam er een verdiende tweede treffer. Ben Bos was de gelukkige. Gesteund door de dubbele voorsprong konden de bezoekers de wedstrijd uitspelen en opnieuw drie punten bijschrijven. Komende zondag wacht een wedstrijd tegen koploper Wedde: een mooie test om te zien of Sellingen écht klaar is voor de nacompetitie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Veendam 1894 verslaat hoger geklasseerd WVV

Het jonge Veendam 1894 versloeg het meer ervaren WVV met 3-1 in de tweede ...

Eerste punten voor Borger na zege op Veenhuizen

Borger pakte de eerste overwinning van het seizoen en versloeg Veenhuizen met ruime cijfers.