Roy Super loodst NWVV ten koste van Scheemda naar finale nacompetitie

NWVV wist te winnen van Scheemda en staat nu in de finale van de nacompetitie.

Foto Cor Stuut, Roy Super kopt de winnende treffer binnen namens NWVV.

NWVV heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de 4e klasse. De Nieuw-Weerdingers wonnen met 1-2 bij het Groningse Scheemda, dat bij rust nog leidde met 1-0. Maar net als in de wedstrijd tegen Borger bleek Roy Super opnieuw het goudhaantje. De spits zorgde met twee treffers ervoor dat NWVV zich mag gaan opmaken voor de finale waarin Nieuw-Balinge als tegenstander wacht.

De start van de wedstrijd was beroerd te noemen voor NWVV, dat al snel tegen een 1-0 achterstand aankeek. Niek Smit opende namens Schema al na enkele minuten spelen de score. De thuisploeg was beter in het eerste bedrijf, maar kon voor de pauze de score niet verdubbelen.

Goudhaantje Super

Na rust kwam NWVV direct op gelijke hoogte, nadat Super een voorzet van Christian Klompmakers tegen de touwen kopte. Een opsteker voor de Nieuw-Weerdingers, die ook beter in de wedstrijd kwamen. En wederom was het Super die de beslissende factor bleek. De spits kopte de gasten op een 1-2 voorsprong, wederom was Klompmakers de aangever. Een hectische slotfase volgde nog, met ook nog een rode kaart voor NWVV-speler Milan Duursma. NWVV hield echter stand en mag zich ten koste van Nieuw-Balinge proberen te plaatsen voor de 4e klasse.