DVC ’59 verslaat mat Musselkanaal

musselkanaalOf Musselkanaal de wedstrijd tegen DVC ’59 op zaterdagavond of zondagmiddag verloor, werd niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk werd, was dat de heren van Wilbert Arends niet in hun beste vorm staken en zodoende tegen een jammerlijke nederlaag aanliepen: 4-1. Aan de andere kant, het spel van de thuisploeg was dusdanig dat op de nederlaag weinig af te dingen was. 

Dat de betreffende einduitslag op de borden zou komen, was in het begin van de wedstrijd overigens niet te voorspellen. Musselkanaal begon aardig aan de wedstrijd en de kopbal van Jeroen Drenth (uit een corner) onderstreepte dit. DVC ’59 was in de eerste fase gevaarlijk via een counter van Roy Sibon. Toen was er amper een kwartier gespeeld, maar had trainer Arends verdediger Manning wel al moeten wisselen.

Invaller Bas Dokter zag dat zijn ploeg steeds verder naar achteren werd gedrukt, en dat het voor het doel van Arjan Scholte Aalbes een aantal keren gevaarlijk werd. Musselkanaal zette hier kansen van opnieuw Drenth (weer koppend) en Jesper Klok (vrije trap) tegenover. Voor de thee kwamen de gastheren uiteindelijk toch op voorsprong, toen balverlies van Klok via een counter van Melvin Mink en Damian Vos werd afgestraft: laatstgenoemde haalde de trekker over.

In het tweede bedrijf was DVC eigelijk de hele tijd de betere ploeg. Het eerste deel was echter niet opwindend en over en weer konden maar weinig kansen afgedwongen worden. De gelijkmaker van de groenhemden kwam dan ook als een verrassing. Waar veel aandacht was voor de kopkracht van Jeroen Drenth, was het Rick Berends die het leer tegen de touwen kopte. Dit was het sein voor Musselkanaal om door te drukken, maar dit lukte niet. In tegendeel: de thuisploeg nam het initiatief over en strafte geschutter in de defensie van de bezoekers af.

Na de 2-1 van Nick Mink was Musselkanaal de kluts kwijt en zag het de achterstand door goals van Jeroen Hidding en Nicky Wanders verder oplopen. In de volgende competitiewedstrijd wacht laagvlieger Bargeres (dertiende plaats) voor de middenmoter (zevende plaats) die Musselkanaal momenteel is. Maar eerlijk is eerlijk: de top van derde klasse is maar drie punten weg.

Bron: v.v. Musselkanaal

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC heeft geen moeite met DSC ’65

Na de 4-0 thuiszege op Zwartemeerse Boys heeft HOC ook DSC '65 met dezelfde ...

SETA hard onderuit tegen NKVV

Het was niet eens de grootste nederlaag van SETA in het huidige seizoen, maar ...