Stadskanaal maakt na rust het verschil

SC StadskanaalMet Robert Oosting als aandachtig toeschouwer heeft SC Stadskanaal op eigen veld op simpele wijze afgerekend met Gieten en op die manier haar vijfde overwinning op rij behaald. Hoewel de thuisploeg de gehele wedstrijd de sterkere partij was, werd dit lange tijd niet in de score uitgedrukt. Vlak voor de thee werd de score geopend, maar in de tweede helft werd het verschil echt gemaakt: 5-1. Twee goals van Jeffrey Bakker braken uiteindelijk de ban voor de blauwhemden.

Voor aanvang zou Stadskanaal best wel wat vrees gehad kunnen hebben, want de Drenten werden vorig seizoen knap vijfde in de vierde klasse. Toch bleek er voor de mannen van Rick Slor geen vuiltje aan lucht. Gieten had meer vrees voor haar tegenstander en koos ervoor om vanaf minuut één de defensieve stellingen goed in te richten. Dit leverde een eenzijdige eerste helft op, waarbij er ook aan de kant van de thuisploeg veel fout ging. Veelvuldig werd de lange bal gekozen, waardoor er nauwelijks noemenswaardige momenten voor de goal plaatsvonden. De uitblinker van de middag, Roy Feiken, was de vormgever van één van de spaarzame goede aanvallen. Feiken zag zijn voorzet vlak voor rust door Jeffrey Bakker tot doelpunt gepromoveerd worden. Deze 1-0 was tevens de ruststand.

SC Stadskanaal mocht vijf keer juichen...
SC Stadskanaal mocht vijf goals vieren…

Na het wisselen van de speelhelften kwam SC Stadskanaal beter in het spel. Na vijf minuten was het opnieuw de tandem Feiken – Bakker die trefzeker was. Hiermee was de wedstrijd feitelijk gezien beslist. In het verloop van de tweede helft gaven een eigen doelpunt van Gieten-speler Van der Weide, een goal van Roy Feiken en Tristan Rotman de score het aanzien dat op basis van het spelbeeld terecht was. Overigens stond Roy Feiken ook aan de basis van de vijfde Knoalster goal: een corner van zijn voet werd via broer Denny door Rotman achter Jeffrey Tappel gewerkt. In de blessuretijd mocht Van der Weide de eretreffer maken voor de rood-witten uit Gieten. Deze goal was echter alleen interessant voor de statistieken. Al met al opnieuw een goede overwinning voor de blauwhemden, die regelrecht op een kampioenschap af lijken te stevenen.

Bron: S.C. Stadskanaal (foto’s: Stoffer Bakker)