v.v. GietenGieten heeft met 3-3 gelijkgespeeld tegen Valther Boys, na een 1-3 voorsprong bij rust. Voor Gieten scoorden Martijn van den Boom, Florian van der Heyde en Gert Maliepaard. De boys van trainer Jouke Jan Meertens hebben nog één punt nodig om te promoveren. De rood-witten gingen uitstekend van start, want al na zes minuten spelen kende scheidsrechter Sulmann uit Emmen een strafschop toe, toen Florian van der Heyde binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald.

Ruime voorsprong
Nadat Gert Maliepaard en Geir Lutjes de laatste weken ieder een strafschop hadden gemist kreeg vandaag Martijn van den Boom de kans om het beter te doen. Hij schoot beheerst in: 0-1. In de elfde minuut kreeg Jan Hulshof de gele kaart voorgehouden nadat hij zijn tegenstander had neergehaald. Een minuut daarna kwam Gieten op 0-2 toen Van der Heyde een snelle uitbraak met buitenkant rechts afrondde. Tot dat moment stelde Valther Boys er in aanvallend opzicht weinig tegenover. Na de 0-2 stand veranderde dat beeld en in de achttiende minuut keerde de thuisclub terug in de wedstrijd, toen de nummer twaalf een voorzet van rechts tegen de touwen werkte: 1-2. In de dertigste minuut legde Geertjan Warners zijn directe tegenstander neer in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Sulmann ook Valther Boys een strafschop toekende. De uitgelezen kans op de gelijkmaker werd echter gekeerd door doelman Jeffrey Tappel. Nadat Van der Heyde in de veertigste minuut dicht bij een doelpunt was, hij schoot rakelings over, bood hij Gert Maliepaard kort voor rust een niet te missen kans. De aanvoerder scoorde zijn vijfde goal van het seizoen: 1-3.

Onder niveau
In de tweede helft haalden de rood-witten niet hun normale niveau. Het gevolg was dat Valther Boys al snel terugkwam in de wedstrijd, via een kopbal in de vijftigste minuut: 2-3. De gastheren werden naarmate de wedstrijd vorderde sterker en de gelijkmaker na bijna zeventig minuten spelen, via een intikker, was dan ook geen verrassing. Snel daarna kreeg Van der Heyde een goede kans, na een mooie steekpass van Van den Boom, maar hij wist niet te scoren. Vlak voor tijd kreeg een aanvaller van Valther Boys ook een prima kans, maar ook hij wist niet te scoren. 3-3 was dan ook de terechte eindstand.

Aanstaande promotie
Doordat Ter Apel ook gelijkspeelde blijft Gieten zes punten voor staan, met nu nog twee wedstrijden te spelen. De ploeg van Jouke Jan Meertens heeft nog slechts een punt nodig om de vlag in top te kunnen hijsen. Volgende week staat de uitwedstrijd bij het in degradatienood verkerende Weiteveense Boys op het programma.