Gydo Buurman: “De mix van Valthermond is perfect”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Met 29 punten uit dertien wedstrijd presteerde Valthermond absoluut naar behoren. Door de resultaten uit de eerste helft van het seizoen mogen de Mondkers zich koploper van de derde klasse D noemen. Kanttekening: Titan heeft nog een wedstrijd in te halen en kan dertig uit dertien halen, maar Valthermond heeft de punten alvast in de knip. Nieuweling Gydo Buurman is één van de spelers die onder leiding van trainer Harris Huizingh een poging doet promotie naar de tweede klasse af te dwingen.

Mix
Buurman, die van de zaterdagse vierdeklasser Mussel afkomstig is, doet het tot nu toe boven verwachting goed, want de aanvaller heeft zeven streepjes achter zijn naam staan. Over de prestaties in de eerste seizoenshelft zegt Buurman: “Ik denk dat we dit seizoen vriend en vijand hebben verrast. Voordat de competitie begon werden we door veel mensen als middenmoter gezien. Wellicht waren er zelfs mensen die ons daaronder zagen eindigen. Echter hebben we laten zien dat we hier als team en club toch heel anders over denken. Met een toch wel jonge selectie, aangevuld met een aantal ervaren spelers hebben we een goede balans weten te vinden. Dit in combinatie met de huidige trainer heeft ons de eerste seizoenshelft doen eindigen op de plek waar we nu staan.

Gydo Buurman...
Gydo Buurman…

Vertrouwen
Dat de spelers vertrouwen hebben heeft uiteraard alles te maken met de resultaten. Dat de gehele club vertrouwen heeft in de ingeslagen weg, blijkt wel uit het feit dat de samenwerking met trainer Huizingh onlangs met twee jaargangen werd verlengd. Het ondertekenen van het contract vond plaats in Turkije, waar men een heus trainingskamp belegde. Buurman over dat uitje: “We hebben de tweede seizoenshelft een goede start gegeven door te beginnen met een trainingskamp in Turkije. We zijn als groep dichter tot elkaar gekomen en dit maakt ons een hechter team. We zullen hierdoor ook de komende wedstrijden met goed vertrouwen tegemoet zien.”

Fitheid
Wanneer we vragen waar het seizoen zal eindigen voor de blauw-witte brigade is Buurman toch wat aan de voorzichtige kant: “Ik zal dit seizoen tevreden zijn wanneer we als team bij de top drie eindigen. Een kampioenschap of promotie zou op zijn plek zijn. Met de huidige selectie moet dit ook haalbaar zijn, maar fitheid is dan een toverwoord! Tot op heden vallen de blessures mee en hebben we een fitte selectie. Maar zeker richting het einde van het seizoen zal de fitheid van de selectie doorslaggevend zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

SPW-doelman Jeffrey de Jonge liep een zware blessure op en is lang uitgeschakeld.

Eddie Schoenmaker: “Nieuw Buinen gaat met de zege aan de haal in Stadskanaal.”

Eddie Schoenmaker vindt dat Nieuw Buinen meer kwaliteit in huis heeft dan Stadskanaal en ...

Terug in de tijd: “Mash” in de Kanaalstreek: Veteranen terug onder de lat

Pekelder Boys en Borger moeten een beroep doen op oudgedienden nu hun eerste doelmannen ...