Blik op 2L: Noah Sahetapy heeft zijn uitdaging gevonden

Wat doe je wanneer je een jonge, talentvolle keeper bent en bij een hoger spelende club in de regio komt een plekje onder de lat vrij? Dan ga je. Dat is wat Noah Sahetapy doet. De goalie van derdeklasser komt na de zomerstop uit voor het in de tweede klasse spelende Valthermond. FC Kanaalstreek voelde de ambitieuze Musselkanaalster aan de tand.

Sportieve ambitie

“Het is echt niet zo dat ik uitgekeken was op Musselkanaal”, aldus de 19-jarige Sahetapy: “We hadden een hele leuke groep, met veel jonge spelers. En ook bij de trainer had ik een goed gevoel.” Maar soms komt er een kans op iemands pad, die aansluit bij de sportieve ambitie van die persoon. Dat was is het geval van Sahetapy aan de orde. En dus verlaat hij de Parklaan voor de tweede keer in zijn voetballeven.

Nieuwe overstap

Want ook als jeugdspeler koos de doelman voor een avontuur: “Ik heb vijf jaar voor Ter Apel ’96 gespeeld, maar drie seizoenen geleden ben ik terug gekomen bij Musselkanaal.” Of een overstap naar tweedeklasser voor de student ‘Sport en Bewegen’ niet te snel komt? Volgens Sahetapy niet: “Ik wil zo hoog mogelijk spelen, dus wanneer die kans komt, dan grijp ik hem!”

Wessel Woortman

Dat de stap hogerop snel komt is een feit. Want goed beschouwd is de Musselkanaalster nog maar net eerste doelman van de groenhemden: “Ik heb drie jaar geleden het vertrouwen van trainer Wessel Woortman gekregen. Daar ben ik hem erg dankbaar voor. Na een volledig seizoen hebben we inmiddels twee afgebroken seizoenen achter de rug. Dus wat dat betreft kijk ik er vooral naar uit om weer een volledig seizoen actief te zijn.”

Kenny Koning

Bij Valthermond komt Sahetapy onder de vleugels van Kenny Koning, zelf oud-doelman: “Tijdens het gesprek dat ik met hem had hebben we het uiteraard over het keepersvak gehad. Ik kijk er naar uit om met Kenny samen te werken, want hij heeft natuurlijk een schat aan ervaring onder de lat.” Als kersverse ‘Mondker’ hoopt Sahetapy hoge ogen te gooien in de tweede klasse: “Met Musselkanaal waren we naar mijn gevoel op weg naar promotie, maar gooide corona roet in het eten. Dan moet dat maar met Valthermond!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Anne Sybesma is altijd met sport bezig

Het huidige seizoen is het derde seizoen van Anne Sybesma bij eersteklasser Nieuw Buinen. ...

Elvis Hedzic: “Verliezen van Annen is geen optie.”

Elvis Hedzic rekent op de steun van het Gieten publiek in de derby tegen ...

Rick Rossing: “Volle bak gaan tegen Onstwedder Boys om tweede periode te pakken.”

SJS kan zaterdag in de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys beslag leggen op de tweede ...