Vijf vragen aan: Elmar Bijl (Onstwedder Boys)

Onstwedder BoysToen de KNVB de loting verrichtte voor de eerste knock-out-ronde voor de noordelijke districtsbeker werd men in Onstwedde onaangenaam verrast door de uitkomst. Want waar veel mensen hoopten op een niet al te moeilijke tegenstander, zodat nog een extra rondje bekervoetbal meegepikt zou kunnen worden, kwam de Stad-Groninger eersteklasser Oranje Nassau uit de koker voor Onstwedder Boys. Een duel dus tussen twee oranje ploegen: maar ook een duel tussen een eersteklasser, die niet bijzonder goed aan het seizoen is begonnen, en een derdeklasser, die boven verwachting op acht punten staat, na zes wedstrijden. FC Kanaalstreek voelde aanvoerder Elmar Bijl aan de tand over de wedstrijd, die zaterdag gespeeld wordt op sportpark ‘De Boskamp’. De 32-jarige laatste man, die op drie jaar SJS na, al zijn hele carrière bij Onstwedder Boys speelt kijkt uit naar de bekerkraker.

Zaterdag wacht Oranje Nassau: een eersteklasser! Wat is je verwachting van de wedstrijd?
Voor ons staat er totaal geen druk op deze wedstrijd en dus kunnen we lekker vrijuit voetballen. Het is leuk dat we een tegenstander van dit niveau treffen, want wij spelen vaak beter tegen de ploegen die het meer van voetballen moeten hebben, dan van hard werken. We hebben zelf een aardige ploeg en de meeste spelers zijn fit. Alleen Harm Jan Wilzing ontbreekt omdat hij op dit moment voor zijn werk in China is.

Elmar Bijl werd vorig seizoen kampioen...
Elmar Bijl werd vorig seizoen kampioen…

Hoe leeft de wedstrijd tegen binnen de club?
Binnen het team wordt hier natuurlijk wel over gesproken. We hopen dat we een zo goed mogelijk resultaat kunnen neerzetten. Voor de club hopen we natuurlijk dat er voor deze wedstrijd extra toeschouwers uit de Kanaalstreek en supporters van Oranje Nassau komen.

Bereiden jullie je op een speciale manier voor?
We hebben het afgelopen dinsdag in de kleedkamer, rond de training, al kort over de wedstrijd gehad. Vraagstuk was hierbij: ‘blijven we 4-3-3 spelen of proberen we zaterdag 4-4-2 te spelen?’ Persoonlijk zou ik het liefst ons eigen systeem spelen. Dit om de simpele reden dat dit systeem onze kracht is, en het ons vorig seizoen het kampioenschap heeft opgeleverd. Het is nooit verkeerd om een ander spelsysteem te proberen, maar dit zou ik niet tegen een eersteklasser doen.

Wie of wat vrees je het meest van Oranje Nassau?
Ik ga er vanuit dat het een voetballende ploeg is en als dat inderdaad zo is, dan is aan ons de taak om dit zo snel mogelijk te verstoren. Onze kracht is om een ploeg zo snel mogelijk onder druk te zetten en hier vanuit de tegenaanval van te profiteren.

Wanneer is Elmar Bijl tevreden over de wedstrijd?
Als we als Onstwedder Boys er alles aan gedaan hebben om het ON zo lastig mogelijk te maken, zullen wij tevreden zijn over de wedstrijd. En overwinning is wat mij betreft dus niet noodzakelijk om een goed gevoel aan deze bekerwedstrijd over te houden. Ik hoop wel dat we het publiek een zo leuk en goed mogelijke wedstrijd kunnen laten zien.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Harris Huizingh: “Schlimbach als verdediger was een gouden greep!”

Voor Valthermond en trainer Harris Huizingh vielen alle puzzelstukjes samen, wat een kampioenschap opleverde.

Joey Huizingh: “Zo leuk was die 16-0 niet”

Dé score van de laatste speelronde in de reguliere competitie kwam zonder twijfel op ...