Vijf vragen aan Bennie Jeurissen (Titan)

TitanAfgelopen zondag werkte Titan op eigen sportpark de Mondenderby tegen Valthermond af. Na een enerverende middag bleef de ploeg uit Nieuw-Weerdinge met lege handen (3-4 nederlaag) achter. Eén van de doelpuntenmaker van de thuisploeg was de 27-jarige Bennie Jeurissen. De herintreder (Jeurissen speelde eerder voor Titan) kwam aan het begin van dit seizoen over van de zaterdagtak van SVBO, en staat na zes wedstrijden op vier goals. Of Jeurissen komende zondag trefzeker zal zijn, is nog maar de vraag, want in de noordelijke districtsbeker treffen de rood-witten een uitermate lastige tegenstander: Meppeler hoofdklasser MSC komt op bezoek.

Bennie Jeurissen in actie tegen Valthermond...
Bennie Jeurissen in actie tegen Valthermond…

Zaterdag wacht MSC: een hoofdklasser! Wat verwachten jullie?
MSC is natuurlijk de absolute favoriet, er ligt totaal geen druk bij ons. Wij spelen immers drie klassen lager, dus wij mogen, waar zij moeten. We doen het dit seizoen goed in de derde klasse, waar we na de degradatie van vorig seizoen in uitkomen. En ik vind dat wij best wel wat kwaliteit in de ploeg hebben, dus we zullen ons best doen om er een mooie wedstrijd van te maken. En ja, wij willen proberen om zelf ook aan voetballen toe te komen.

Hoe leeft deze bekerkraker binnen de club?
Het is altijd mooi om een hoofdklasser te mogen ontvangen, maar verder is het niet zo dat de club in rep en roer is. Voor ons is de competitie veel belangrijker, maar om op het ontvangen van een topamateur-team terug te komen: we kijken als spelersgroep erg uit naar deze wedstrijd!

Bereiden jullie je op een speciale manier voor op deze wedstrijd?
We doen dingen niet anders dan bij andere wedstrijden. Misschien dat onze trainer Jan Vos, een aantal wijzigingen doorvoert omdat een paar spelers lichte blessures en pijntjes hebben, maar verder zal de voorbereiding niet afwijken van bijvoorbeeld een competitiewedstrijd.

Wie of wat vrees je het meest van MSC?
Het tempo. Kijk, zij spelen gewoon op een veel hoger niveau, waar het tempo veel hogere. Wanneer zij hun gebruikelijke spel gaan spelen, zal hier het verschil op worden gemaakt. Ook de aanwezigheid van (door)bewegende mensen in de aanval is iets waar we sterk rekening mee moeten houden. Van de ploeg die MSC vorig jaar had kan ik me herinneren dat ze een goed op elkaar ingespeeld elftal hebben.

Wanneer is Bennie Jeurissen tevreden over de wedstrijd?
Ik ben tevreden als we er alles aan hebben gedaan om er een ‘wedstrijd’ van te maken. We zijn niet een ploeg die negentig minuten met een ‘handbal-verdediging’ voor onze goal gaat hangen. Natuurlijk proberen we gewoon te winnen, maar we realiseren ons heel goed dat we tegen een hoofdklasser spelen, en dat de kans op een volgende bekerronde heel erg klein is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jelle Siekman: “40 goals en kampioen worden met HOC.”

Jelle Siekman scoort aan de lopende band en hoopt op 40 doelpunten uit te ...

Gert Sterken (GKC): “Ik wil hogerop voetballen”

IJs en weder dienende gaat komend weekend de tweede seizoenshelft van start. En wat ...