Robin Broekema: “Wanneer we kampioen worden gaat het dak eraf!”

TitanIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

In Nieuw-Weerdinge is het bijna elke jaargang stuivertje wisselen. Want waar de plaatselijke trots vorig seizoen nog actief was in de tweede klasse, speelt Titan nu weer in de derde. Echter is promotie alweer in zicht, want mede door enkele versterkingen doet Titan gewoon weer mee om het kampioenschap in 3D. Met minder is Robin Broekema dan ook niet tevreden: “Wij zijn van mening dat het kampioenschap met deze selectie haalbaar moet zijn!”

Runner up
De Titanen sloten de eerste seizoenshelft af als runner-up, met twee punten achterstand op koploper Valthermond en nog één wedstrijd tegoed ten opzichte van de Mondkers. Een goede uitgangspositie dus, waarvoor de basis werd gelegd in Musselkanaal met een 2-6 overwinning op de thuisclub. Broekema is dan ook content over het verloop van de eerste seizoenshelft: “We hebben goede periodes afgewisseld met mindere fases, maar over het algemeen gezien hebben we behoorlijk gepresteerd”.

robin-broekema
Robin Broekema (r) verloor thuis met 3-4 van Valthermond. (Foto: Bennie Schlimbach)

Veel kwaliteit
Deze basis moet in de tweede seizoenshelft uiteindelijk leiden tot de titel, zo vindt de adviseur van Bureau Voor Noordelijke Gemeenten: “Hopelijk kunnen we een stabiele tweede seizoenshelft draaien, in positieve zin uiteraard. We hebben veel kwaliteit binnen onze selectie, mits iedereen de kop goed heeft staan kunnen we ver komen verwacht ik”. Hierin ziet Broekema ook een belangrijke rol weggelegd voor de jonge talenten die de selectie herbergt: “Ik denk dat onder andere Harm Jan Moesker de tweede seizoenshelft van zich laat spreken. De eerste helft heeft hij moeten missen, maar gelukkig is hij er straks weer bij”.

Mooi afscheid
“De titel zou voor vertrekkend trainer Henri Goeree een mooi afscheid zijn!” vindt de 28-jarige Titaan. Maar gemakkelijk zal dit niet worden, zo beseft hij zich ook: “Er zullen nog genoeg lastige wedstrijden komen voor ons en ook zal de concurrentie daar zijn. Maar we hebben alle vertrouwen in een goede afloop en mochten we uiteindelijk bovenaan eindigen dan gaat het dak van de kantine er natuurlijk af!!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Van toeschouwer tot matchwinner

Peter Boxem zou eerst helemaal niet meespelen, kreeg een belletje en kroonde zich pardoes ...

Rick Rossing: “Volle bak gaan tegen Onstwedder Boys om tweede periode te pakken.”

SJS kan zaterdag in de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys beslag leggen op de tweede ...