Alteveer mist de aansluiting

AlteveerWat had Alteveer vandaag een prachtige kans om richting de subtop van de vierde klasse D te sluipen. Helaas voor de geelhemden werd er geen gebruik van de kans gemaakt in de wedstrijd tegen Gieten. De wedstrijd ging met 1-3 verloren en dus zal de blik van oefenmeester René Nijgh in eerste instantie weer naar onderen gericht zijn, want het gat met de nummer laatst is maar drie punten.

Het was voor de gastheren alweer de vierde nederlaag van het nog prille seizoen. Een nederlaag die op basis van de kansenverhouding niet zo heel gek was. Want na ongeveer twintig minuten spelen was het Sander van Duuren die namens de thuisploeg redding moest brengen op een eerste kans voor Gieten. Daarna creëerde ook Alteveer een kans, maar Bryan Schenkel bleek niet zelfzuchtig genoeg: in plaats van zelf schieten, legde de aanvoerder af op Roy de Wijk, die het vizier niet scherp had staan. Vervolgens was het woord opnieuw aan Gieten, dat op voorsprong kwam, toen Florian van der Heide een counter succesvol afrondde. Toch gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in. Bart Nieland was de man die hiervoor verantwoordelijk was: eerst werd zijn inzet van grote afstand nog gekeerd, maar vanaf de strafschopstip had doelman Tappel geen antwoord: 1-1.

0
Actie voor de Gieter goal…

In de tweede helft startte Alteveer slecht, want na vijf minuten spelen mocht Florian van der Heide zijn tweede treffer van de middag maken. In het vervolg van de tweede helft was er van goed voetbal niet echt sprake, hoewel het wel een enerverende wedstrijd was. Het tempo was aanzienlijk en het spel golfde op en neer. De gastheren waren dicht bij een tweede treffer, en opnieuw was Nieland de man van het gevaar: zijn inzet teisterde de lat. Maar ook de Gieter ‘heertjes’ waren gevaarlijk, maar troffen enkele keren doelman Van Duuren op hun weg.

In het laatste kwartier gingen de geel-zwarten alles of niet spelen, wat de gelijkmaker op leek te leveren. Ronald van de Kamp liet een prima inzet los, maar doelman Jeffrey Tappel ranselde de bal na een geweldige reflex uit zijn doel. In het laatste deel van de wedstrijd kon Alteveer zelfs nog gebruik maken van een overtalsituatie, nadat Florian van der Heide met een rode kaart van het veld moest. Dit lukte echter niet, en Gieten wist zelfs nog een derde goal te maken: Jarno Hoiting was de schutter. Volgende week speelt Alteveer in Eext tegen de plaatselijke trots. De Eexter ‘ossen’ staan in punten gelijk met de Groningers, dus deze wedstrijd zou weleens bepalend kunnen zijn voor het verdere verloop van het seizoen van deze ploegen.

Bron: v.v. Alteveer (foto’s: Bé Sterenborg)