Zwak Stadskanaal laat zich verrassen

SC StadskanaalBij het aanbreken van het afgelopen bekerweekend waren er nog vijf Kanaalstreek-clubs actief in de bekercompetitie. Waar vier wedstrijden een uitkomst kenden die, op basis van de klasseverschillen, in de lijn der verwachting lag, kende de wedstrijd tussen vijfdeklasser Wedde en vierdeklasse SC Stadskanaal een verrassende uitslag. Weliswaar is het verschil papier maar één klasse: in de vierde klasse is Stadskanaal dit seizoen dè titelfavoriet met een surplus aan kwaliteit in de ploeg. Maar wanneer er slecht gevoetbald wordt, en de tegenstander mogelijk wordt onderschat, dan is er geen enkele ploeg die ‘zomaar’ wint. Stadskanaal dus ook niet, want Wedde won met duidelijke cijfers: 3-1.

Natuurlijk wist de thuisploeg wat er van hen verwacht werd: met veel strijd en inzet het klasseverschil teniet doen. In de praktijk betekende dat men vanaf het eerste fluitsignaal vol de duels aanging. In eerste instantie ging de ploeg van Harold Molanus, oud-speler van Stadskanaal, voor het tegenhouden van aanvallen, maar de bezoekers bleken niet bij machte om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. En zodoende kroop Wedde uit haar schulp en ging men op zoek naar de goal van Harold Koster. Binnen het half uur spelen leverde dit zelfs een goal op, toen een voorzet tegen de touwen werd gewerkt. Op dat moment stond Cahit Ekinci koud in het veld. Ekinci, B-junior die in de A-junioren speelt, maakte zijn debuut op het moment dat Jeffrey Bakker het veld geblesseerd moest verlaten.

Stadskanaal
Verslagenheid bij SC Stadskanaal…

Ekinci had weinig geluk in zijn debuutwedstrijd, want ook in de tweede helft slaagde Knoal er niet in haar gewenste spel op de mat te leggen en Wedde haar wil op te leggen. Toch leek de wedstrijd voor de bezoekers een goede afloop te gaan hebben toen Tristan Rotman tien minuten voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker in de kruising kopte. Waar Stadskanaal dacht aan doordrukken en verder bekeren, was het Wedde dat vanaf de aftrap een aanval opzette en een corner afdwong. Deze corner werd uiteindelijk zelfs tot doelpunt gepromoveerd. Geheel voor de statistiek was de derde Wedder goal, die in de blessuretijd werd gemaakt: een vrije trap werd van richting veranderd, waardoor doelman Koster kansloos was.

Voor Stadskanaal-trainer Rick Slor was het dus een teleurstellende middag, maar hij zal wellicht opgelucht zijn dat dit niet tijdens een competitiewedstrijd gebeurde. Voor de spelers van Stadskanaal is hiermee waarschijnlijk wel duidelijk geworden dat voor onderschatting geen ruimte is!

Bron: S.C. Stadskanaal (foto’s: Stoffer Bakker)