“FC Breedveld” verslaat Veenhuizen

Rick en Roy Breedveld beslisten SJS - Veenhuizen
Rick (l) en Roy Breedveld (r) beslisten SJS – Veenhuizen…

Voor SJS was het al een tijdje geleden dat er een overwinning werd geboekt. Dat was namelijk in de eerste competitiewedstrijd, op 6 september, toen Hollandscheveld door een treffer van Anne Sybesma werd verslagen. Pas in de zevende wedstrijd van het seizoen was het opnieuw raak: in eigen huis werd Veenhuizen verslagen. Bij afwezigheid van gekende sterkhouders als Richard Veldhuis, Nico Klunder en Gerard Gremmer waren het de gebroeders Rick en Roy Breedveld die SJS bij de hand namen: Rick scoorde één keer, Roy trof vier keer doel. FC Breedveld – Veenhuizen: 5-2. Tijd voor FC Kanaalstreek om met Roy terug te blikken op de wedstrijd.

Het was voor SJS veel te lang geleden dat er werd gewonnen. Een opluchting?
Winnen was inderdaad een tijdje geleden. Voor mij persoonlijk duurde het helemaal een tijd, want vorige vrijdag won ik pas voor het eerst dit seizoen. En dat was een overwinning in de zaal, dus op het veld stond ik nog langer droog, dus vanzelfsprekend is dat een opluchting! Als ik kijk naar de selectie die wij hebben, dan vind ik dat wij bijna elke week horen te winnen. Maar helaas loopt het tot nu toe nog niet helemaal lekker, maar je kan aan iedereen zien dat het beetje bij beetje beter gaat.

Roy Breedveld: plaaggeest van Veenhuizen...
Roy Breedveld: plaaggeest van Veenhuizen…

Toch leek een overwinning halverwege de wedstrijd niet eens zo zeker.
Nee, want Veenhuizen kwam op voorsprong. Ondanks dat stonden we niet heel slecht te voetballen en hadden we zelf op voorsprong moeten komen. Na de 0-1 zakten we ver weg, en was het voetbal erg slecht. Ook verloren we veel duels en was de tweede bal niet meer voor ons. Tot overmaat van ramp gingen we vervolgens ook nog de lange bal spelen, dus toen maakten we helemaal nergens aanspraak op. Toch zorgde een sterk moment van Ronald Zuidema er voor dat ik de gelijkmaker kon intikken. In de pauze hebben aanvoerder Arno Sieders en trainer Piebes de punten op de ‘i’ gezet en ons weer op het goede spoor gezet! 

Na rust scoorde ik onze tweede, opnieuw op aangeven van Zuidema. Deze goal was trouwens ook te danken aan de scheidsrechter, want hij liet goed doorspelen, ondanks een overtreding op Jan Springer. Mijn broer Rick scoorde vervolgens de derde: dat was mooi voor hem, want zo kon hij zijn fout van de 0-1 goedmaken. Vervolgens mocht ik nog twee keer scoren, waarbij mijn vierde de mooiste was: een kopbal uit een vrije trap van Kay Rijkens. 

Vier goals! Dat is vast nog niet vaak overkomen?
Dat is natuurlijk geweldig en was mij inderdaad nog nooit overkomen. Maar waar mensen gekscherend spreken over ‘FC Breedveld’ kan ik niet anders zeggen dan dat we het toch echt gezamenlijk hebben gedaan! Natuurlijk is het leuk om in het middelpunt te staan, maar het teamgevoel overheerst bij mij. 

Jouw teller staat nu op zes: wat zijn je ambities vanaf nu?
Ik vind het  belangrijk dat we als team presteren en niet als individu. Iedereen droomt van zoveel mogelijk goals en natuurlijk ga ik daar ook voor als spits zijnde, maar ik heb liever drie punten met SJS dan dat ik een paar keer mag scoren en geen punten met het team heb. Onze trainer Loewie Piebes grapte donderdagavond na de training al dat ik 25 keer ging scoren dit seizoen terwijl ik toen nog maar twee goals had, haha. Ik hoop natuurlijk dat dit gaat lukken, maar ik vind het voor dit seizoen vooral belangrijk om leuk voetbal te laten zien aan het publiek én mee te doen om een plek in de top vijf van de derde klasse. Op dit moment doen we dat nog niet, maar laat ons maar een diesel zijn die even op stoom moesten komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Voor Willem Lammerts is het eeuwig Pekelder Boys

Willem Lammerts is een echte clubman en heeft het uitstekend naar zijn zin bij ...

Ben Becker droomt van de winnende tegen BATO

Een baan in Leeuwarden was er de oorzaak van dat Ben Becker aan het eind ...