“Comeback Kid” Oosting wijst Knoal de weg

SC StadskanaalVoor SC Stadskanaal was de uitwedstrijd tegen Weiteveense Boys er één waar de hele week al naar werd uitgekeken. Nu was dat niet direct vanwege de tegenstander van de blauwhemden, maar vanwege de aanstaande rentree van Robert Oosting. De aanvoerder van de Knoalsters raakte drie weken geleden in de wedstrijd tegen SVBC zwaar geblesseerd aan zijn hoofd. Oosting diende rust te nemen om zijn hersenschudding te laten genezen en stond na drie weken weer tussen de lijnen. Wellicht sneller dan menig Stadskanaal-aanhanger had verwacht, en dus was eenieder opgelucht. Oosting bewees zijn waarde voor zijn ploeg, want in de 65 minuten die hij speelde wist hij twee keer het doel te vinden. Uiteindelijk won Stadskanaal met ruime cijfers: 1-5.

En dus blijven de mannen van Rick Slor doen waar ze het hele seizoen al mee bezig zijn: winnen. Voor de thee had het duel al ruimschoots beslist kunnen zijn, maar met name Tristan Rotman had zijn vizier niet goed afgesteld tegen de promovendus. Zo mistte hij na een kwartier spelen een strafschop. Omdat ook de andere spelers van de blauwhemden niet bij machte waren een treffer te maken, gingen beide ploegen met de brilstand de kleedkamers in, want de thuisploeg bleek niet bij machte ook maar één kans van enig formaat te creëren.

RO
Robert Oosting (10) hield het bij zijn comeback ruim een uur vol…

In het eerste kwartier na rust wist Stadskanaal wel te doen wat het tot deze wedstrijd al zoveel had gedaan: scoren. Op aangeven van Rotman wist Robert Oosting de score te openen, waarna hij amper twee minuten later de bal achter de keeper van de thuisploeg wist te frommelen. Op het uur mocht Tristan Rotman opnieuw aanleggen vanaf elf meter. De eerdere misser bleek het zelfvertrouwen van de spits niet te hebben aangetast, want nu was het wel raak. In het restant van de wedstrijd wist Martijn van der Goot de aandacht twee keer op zich gevestigd. Eerst zag Van der Goot een inzet door een verdediger van de gastheren in het eigen doel worden gewerkt, om vervolgens vlak voor het laatste fluitsignaal ook nog zelf raak te schieten. Door de overwinning blijft Stadskanaal zonder puntverlies. Een fijne uitgangspositie in de wetenschap dat hekkensluiter DSC ’65 de volgende tegenstander zal zijn.

Bron: SC Stadskanaal (foto’s: Stoffer Bakker)