Jeroen Drenth scoort winnende goal met chocoladebeen

musselkanaalZowel voor thuisclub Bargeres als voor de gasten uit Musselkanaal stond er veel op het spel. Beide teams konden de overwinning goed gebruiken, Bargeres om afstand te nemen van de onderste plaatsen en Musselkanaal om de aansluiting te houden met de teams bovenin. Echt geweldig werd het niet op sportpark Brinkendal. Het regende wel gele kaarten maar gescoord werd er weinig. Zeven minuten voor het einde schoot Jeroen Drenth Musselkaanal naar een 1-0 voorsprong en die stand was na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Geert Nijboer ook de eindstand.

door Bert ten Hoff

Musselkanaal zag in de warming-up Jordie Teuben al afhaken en dat noopte trainer Arends om wat wijzigingen aan te brengen. Bargeres kende ook de nodige blessures, maar omdat een tweetal spelers weer mee konden doen na een langdurige blessure waren ze bij de thuisclub toch weer wat optimistischer. Toch was het Musselkanaal dat beter begon. Al na twee minuten had Mark Bos de openingstreffer op zijn schoen maar de ingeschoten bal werd net voor de doellijn weggewerkt door Rob Stiekema. Niet veel later schoot Wouter Huizing de bal net naast de paal namens de thuisclub. Dat waren eigenlijk de enige hoogtepunten in het eerste half uur. Het spel was niet best, beide ploegen bakten er maar weinig van. Gele kaarten waren er voor Gilles Kalter en Reinier Visser bij de thuisclub en Jeroen Drenth namens de gasten. Vijf minuten voor de pauze leek Musselkanaal de leiding te nemen toen uit een corner de kleinste man van het veld, Ferdinand van der Sluis, de bal prima inkopte maar keeper Melvin de Vroet uitstekend redding bracht.

Fors
Bargeres moest wegens blessures Rob Stiekema en Nick Willems wisselen in de pauze. Het maakte het spel er aan de thuisclub kant niet beter op. Aanvoerder Reinier Visser, normaal voorin vaak gevaarlijk, werd achterin geposteerd. Na twee minuten werd hij fors onderuit gehaald door Niek Tieben, maar arbiter Nijboer was coulant door Tieben de gele kaart te tonen. Musselkanaal werd geleidelijk sterker maar echt sprankelend werd het ook niet bij de gasten. Jesper Klok had de openingstreffer op zijn schoen maar opnieuw bleef De Vroet overeind. Nijboer bleef strooien met gele kaarten, waarvan de meeste overigens wel terecht waren. Musselkanaal werd steeds gevaarlijker, vooral via de linkerkant, waar de snelle Bos zijn tegenstander dikwijls de baas was. Miste eerste Rick Berends nog een grote kans na een voorzet van Bos, zeven minuten voor het einde was het wel raak. De voorzet van Bos kwam via wat omwegen voor de voeten van de “boomlange” Drenth. Meestal scoort Drenth met het hoofd maar deze keer schoof hij, nog wel met zijn chocoladebeen, de bal tegen de touwen.

Kritiek
Met de moed der wanhoop toog Bargeres naar voren en zowaar in de blessuretijd kreeg het nog een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker maar Wouter Huizing zag zijn inzet gestopt door een prima reagerende keeper Arjan Scholte Aalbes. Niet veel later floot Nijboer voor de laatste maal. Musselkanaal was drie punten rijker, verdiend maar niet in een al te beste wedstrijd. Bargeres zit in de hoek waar de slagen vallen. Gelukkig voor de thuisclub verloren ook de concurrenten onderin zodat de schade nog enigszins meeviel. Na afloop wel consternatie in de bestuurskamer toen scheidsrechter Nijboer de kritiek op hem zat was, de wissels en gele kaarten waren al ingevuld, maar toen het formulier verzonden moest worden vertrok Nijboer plotseling.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen verslaat concurrent Gieterveen

Voor Sellingen en Gieterveen was het afgelopen zondag aanhaken of afhaken en na afloop ...

Titan opnieuw sterker dan Weiteveense Boys

Titan heeft ook de thuiswedstrijd tegen Weiteveense Boys gewonnen. Na de 0-2 overwinning afgelopen ...

NWVV met ruime cijfers langs Blokzijl

NWVV kende een makkelijke middag tegen Blokzijl en won met ruime cijfers.