Alteveer dankzij invaller Akpinar langs Eext

AlteveerNa de nederlaag van Alteveer tegen Gieten wachtte Eext als volgende tegenstander. Bij het begin van de wedstrijd bleek, bij een blik op de ranglijst het belang van de wedstrijd. Want beide ploegen hadden zes punten, waarmee de onderste zone van de vierde klasse D dichterbij dan wenselijk is. Trainer Nijgh was niet gerust op een goede afloop, want onder andere Roy de Wijk en Ray den Boef konden niet worden opgesteld. Uiteindelijk werd er een overwinning over de streep getrokken, maar daar was wel een treffer in de allerlaatste minuut voor nodig: Rudy Akpinar was de matchwinner.

Hoewel Erik Broesder de geelhemden in de eerste helft naar een voorsprong kopte, was Alteveer in de beginfase niet de sterkste partij. De gasten begonnen slap aan het duel en Eext kon enkele keren zeer gevaarlijk doorstoten. Goals leverde die echter niet op, waardoor de bezoekers langzaamaan in de wedstrijd konden komen. Dit leverde dus een treffer van Broesder op. Halverwege de eerste helft kopte de verdediger een vrije trap van Bart Nieland binnen. In het restant van het eerste bedrijf gebeurden er weinig opwindende dingen op sportpark ‘t Veld.

EA
Bryan Schenkel was één van de doelpuntmakers voor Alteveer…

Na de thee liet Alteveer duidelijk merken wat de bedoeling was: winnen. Uit een vrije trap van Erik Wolfs was het aanvoerder Bryan Schenkel die met een droge knal de voorsprong verdubbelde. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de dubbele voorsprong, want vanaf de aftrap kreeg Eext een strafschop, die door Joerie Lammerts werd binnengeschoten. Wat volgde was een vermakelijke tweede helft, waarin Alteveer via Damiën Sedda, Erik Broesder en Can Altunay kansen kreeg om de voorsprong opnieuw te vergroten tot twee. Toen Eext vervolgens met tien spelers kwam te staan omdat Harrie Haddering uitviel op het moment dat er al drie wissels doorgevoerd waren, hield niemand nog rekening met een gelijkmaker. Maar deze kwam er wel: na het verstrijken van de officiële speeltijd knalde Bart Kuik de bal tegen de touwen. Bijna kreeg doelman Van Duuren ook een derde goal om de oren, maar het zijnet bracht redding. 

Eenieder legde zich al neer bij een remise, toen Rudy Akpinar de volle buit voor Alteveer zeker stelde. De invaller reageerde attent toen een vrije trap van Bart Nieland in een kluwen van spelers in het strafschopgebied voor zijn voeten viel. Door de derde winst van het seizoen namen de geel-zwarten iets meer afstand van de degradatiezone: de volgende tegenstander is Pekelder Boys, dat op een vierde plaats staan, slechts drie punten boven Alteveer.

Bron: v.v. Alteveer

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Lars Baas wint en scoort bij rentree

Ondanks de 5-2 overwinning, de twee goals van Edwin Drenth, een goal en assist ...

SJS onderuit tegen promovendus Westerlee

SJS heeft in de seizoensopening een nederlaag geleden tegen promovendus Westerlee. Na een doelpuntloze ...