Tom Meijers helpt Nieuw Buinen aan winst

Nieuw BuinenDeze keer was de hoofdrol, lees: het maken van de winnende treffer, een keer niet weggelegd voor de gekende doelpuntmakers van Nieuw Buinen zoals Jeroen Buurke of Koen Hateboer. Toch wel tegen verwachting in was het de stand-in van de geblesseerde aanvoerder Gerry Snip die in de blessuretijd doel trof met een schot van afstand: de aan het begin van dit seizoen van Ter Apel ’96 overgekomen Tom Meijers tekende met zijn eerste treffer voor de oranjehemden voor de 3-2 en daarmee de overwinning. Hierdoor houden de Buunermonders de druk vol op koplopers SVBO en Dieze West.

Hoe anders stond de thuisploeg er na één minuut spelen bij: Bergum kwam gevaarlijk door over de flank en voordat men in Nieuw Buinen goed en wel door had dat de wedstrijd was begonnen, had Yorn Sikkink de 0-1 al op het scorebord gezet. Toch herpakte de ploeg van Eric Lippold zich, en via Robert Hamming leek men op gelijke hoogte te komen. Met de nadruk op ‘leek’, want doelman Tolman wist het leer nog uit het doel te ranselen. Ook Mike Reuvers was nog dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging voor het doel langs.

NB-B
Nieuw Buinen in de aanval om de achterstand ongedaan te maken…

In de tweede helft maakt trainer Lippold de keuze om Jeroen Buurke in de ploeg te brengen. De man die hij verving, Hamming, had al een gele kaart op zak en speelde af en toe met vuur. Ook gaf het aan dat Nieuw Buinen aanvallende intenties had. Deze hadden de Friese gasten allerminst, want zij trokken zich terug om de voorsprong te verdedigen. Door een tweede wissel, Mohamed Yuksel voor Thijs Hateboer, poogde de thuisploeg meer over de vleugels te gaan spelen. Alle wijzigingen én het blijven aandringen zorgde er uiteindelijk voor dat Bergum twee keer moest capituleren: een eigen doelpunt en een goal van Koen Hateboer, op aangeven van Reuvers, zorgden ervoor dat de achterstand werd omgebogen in een voorsprong.

Dit was voor Bergum het teken om weer meer de aanval te zoeken. Dit werd in de slotfase beloond, toen een corner ietwat gelukkig voor de voeten van Rob Schokker viel. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en een remise leek het deel van beide ploegen te zijn. Maar toen was daar rechtsback Tom Meijers: waar Bergum probeerde met allerlei trucs het punt over de streep te trekken, haalde Meijers vernietigend uit, waardoor de drie punten op sportpark Buunerdrome bleven. De volgende tegenstander is Dieze West, dat één punt meer heeft dan Buunermond: kortom, een kraker!

Bron: v.v. Nieuw Buinen