Onstwedder Boys verliest aansluiting met middenmoot

Onstwedder BoysOnstwedder Boys heeft geen punten bij kunnen tellen aan het seizoenstotaal van 8 tot nu toe. Waar de Boys van trainer Fokke de Jonge de punten hard nodig hadden om de aansluiting met de middenmoot te houden, verloren ze met 1-3 van de gasten uit Nieuwlande. De oranjehemden voelen nu zowel de hete adem van SCN en Veenhuizen (7 punten), als van BSVV (6 punten). Met een reeks van lastige wedstrijden op het programma kan Onstwedder Boys nu zijn borst nat gaan maken.

Door: Wouter de Vries

De fysiek sterke Drenten hadden in de beginfase het heft redelijk strak in handen. Toch kwamen zij in het eerste kwartier niet verder dan een tweetal afstandsschoten. Eén inzet verdween naast het doel van Rein Koudstaal en op een ander afstandsschot toonde Koudstaal zijn keeperskunsten. Onstwedder Boys probeerde het middels een inzet van Gerwin de Wijk, maar zijn schot miste kracht en precisie.

Trekker overhalen
Na een halfuur spelen keek Onstwedder Boys tegen een achterstand aan nadat een middenvelder van SCN zomaar vanaf links naar binnen mocht snijden om vervolgens de trekker over te halen. Koudstaal zat er nog aan, maar kon de bal niet voldoende pareren waardoor er een 0-1 stand op het scorebord kwam. Robert de Vries nam het vijandelijk doel nog twee keer onder vuur, waarbij vooral zijn tweede inzet gevaarlijk was. Met een uiterste inspanning vond De Vries de korte hoek, maar de sluitpost van SCN bracht redding. Ook een kopbal van Gerben Meems vlak voor rust verdween niet in het doel, ditmaal verdween de bal over de deklat.

Harm Visser probeert een tegenstander af te stoppen.
Harm Visser probeert een tegenstander af te stoppen. Op de achtergrond kijkt Elmar Bijl toe.

Klasse redding
Onstwedder Boys ‘kwam goed uit de kleedkamer’ en ging met veel druk van achteruit op zoek naar een doelpunt. Van een opgelegde kans mocht niet gesproken worden, maar toch bracht Robert de Vries met een goede kopbal de Boys terug in de wedstrijd. Onstwedder Boys bleef hierna naar de ruimte zoeken, maar die werd zelden gevonden. Rein Koudstaal moest nog twee keer optreden om een tweede achterstand te voorkomen. Waar het aanvalsspel van Onstwedder Boys steeds tot een abrupt einde kwam door een gretige grensrechter, kreeg SCN een penalty nadat Taco Koudstaal zijn tegenstander had gevloerd. Rein Koudstaal hield de Boys echter met een klasse redding in de wedstrijd.

Hopeloze achterstand
Even later had Koudstaal geen antwoord op een geplaatst schot van SCN. Vijf minuten voor het einde werd de stand nog uitgebreid naar 1-3, waardoor Onstwedder Boys tegen een hopeloze achterstand aankeek. Kort na deze derde tegentreffer mochten de oranjehemden even hopen op een penalty nadat Gerben Meems werd gevloerd, maar hier wilde de scheidsrechter van dienst niet aan meewerken. Onstwedder Boys stond uiteindelijk met lege handen.

Volgende week speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd bij Glimmen, dat de tweede positie in de Derde Klasse D inneemt.

Onstwedder Boys 1 – SCN1 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 29. 1-0 SCN; 51. 1-1 Robert de Vries; 76. 1-2 SCN; 85. 1-3 SCN

Opstelling Onstwedder Boys: Rein Koudstaal, Gerbrand Spaans (45’ Nick Wagenaar), Elmar Bijl, Abel Jan Huiges, Taco Koudstaal, Chris Strockmeijer (72’ Gerko Scheper), Rutgert Tipker, Harm Visser, Robert de Vries (65’ Germen Veldhuis), Gerwin de Wijk, Gerben Meems.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW zonder moeite langs Nieuweschans: Eling op schot

SPW is het gehele seizoen al flink op schot en dit was tegen hekkensluiter Nieuweschans ...

Ter Apel ’96 daalt af, Stadskanaal leeft nog

Ter Apel ’96 is gisteravond gedegradeerd naar de vierde klasse. In eigen huis verloren ...

Valthermond in matig duel naar remise tegen Peize

Valthermond had in de slotfase nog de mogelijkheid om de overwinning binnen te halen, ...