Stadskanaal loopt uit op concurrentie

SC StadskanaalSC Stadskanaal heeft opnieuw de punten in eigen huis gehouden door in een moeizame wedstrijd met 3-0 van een gehavend SVBC te winnen. Daarnaast speelden Gieten en FC Ter Apel met 2-2 gelijk, waardoor de blauwhemden nog meer uitliepen op hun naaste concurrenten. Met nog een inhaalwedstrijd in het verschiet is de voorsprong inmiddels opgelopen tot zeven punten.

Nauwelijks kansen
De thuisclub begon slecht aan de wedstrijd en kon tegen SVBC, dat maar liefst zes spelers mistte, het eerste half uur niet echt een vuist maken. SVBC legde zich vooral toe op verdedigen en kwam ondanks een klein kansje in het begin van de wedstrijd niet echt in het stuk voor. Stadskanaal probeerde het af en toe voetballend door het middenveld met Martijn van der Goot, Rodney Romney en Robert Oosting te gebruiken en af en toe werd ook de lange bal gehanteerd om één van de vleugelspitsen te bereiken. Dit leverde echter nauwelijks kansen op. Het duurde zelfs een half uur voordat Stadskanaal eindelijk een echte kans creëerde. Tristan Rotman kon in z’n eentje op het doel van SVBC afgaan, maar vond de doelman op zijn weg. Hierna volgden nog enkele kleine kansen en was het schot van Romney vlak voor rust het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet belandde op de paal. Hierdoor stond na 45 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord.

Score
De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was, SVBC was alleen maar aan het verdedigen en Stadskanaal drong meer en meer aan. Opnieuw waren er kleine kansjes, echter schoten Oosting en Sten Vos de bal over. Ondertussen begon bij SVBC het gebrek aan conditie de spelers op te breken en gingen zij er steeds vaker bij liggen, waardoor de verzorger ook vele meters moest maken. Een doelpunt kon uiteindelijk ook niet uitblijven. Nadat een schot van Feiken slecht werd uitverdedigd stond Arnold Rotman klaar om de bal in het doel te schieten: 1-0. Voor Stadskanaal was dit het teken om door te drukken, terwijl voor SVBC de wedstrijd over was. Tristan Rotman verdubbelde de score nadat SVBC slecht uitverdedigde bij een hoekschop en doordat Rob Foekens een voorzet van Jeffrey Bakker in het eigen doel werkte kwam Stadskanaal op 3-0.

Arnold Rotman scoorde nam (foto: Stoffer Bakker)
Arnold Rotman opende de score namens Stadskanaal (foto: Stoffer Bakker)

A-junioren
Voor trainer Rick Slor was dit het teken om drie A-junioren te laten warmlopen en deze ook in te brengen. Marco Boskers, Rick Hatzmann en Issa Chuma kwam in het veld voor Arnold Rotman, Van der Goot en Vos. Hatzmann en Chuma debuteerden zelfs en laatstgenoemde scoorde bijna nadat hij eerst twee man voorbij liep en daarna zijn schot in de handen van de keeper zag belanden. Uiteindelijk bleef het bij 3-0 en scheidsrechter Caglak vond het ondanks de vele onderbrekingen na negentig minuten voldoende. Volgende week gaat Stadskanaal naar Gieten, waar gezien de stand dus een kraker op het programma staat. Bij winst zal Stadskanaal nog verder uitlopen en bij verlies kan de strijd om het kampioenschap misschien nog iets van spanning terugkrijgen.

Issa Chuma, Rick Hatzmann en Marco Boskers debuteerden tegen SVBC...
Issa Chuma, Rick Hatzmann en Marco Boskers debuteerden tegen SVBC…

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal blijft winnen

In een wedstrijd die vooraf werd gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan ...

EEC rekent af met JVV

EEC heeft de Kanaalstreek-derby tegen JVV gewonnen. Enigszins geflatteerd trokken de Eesenaren met 1-4 ...