Machteloos Borger met ruime cijfers onderuit tegen SCN

Borger speelde ondermaats en ging er hard af tegen SCN.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-topscorer Hendrik Gustin scoorde de enige treffer voor zijn ploeg in een verder kansloze 5-1 nederlaag tegen SCN.

Als lijstaanvoerder reisden de mannen van Arne Joling afgelopen zaterdag af naar Nieuwlande,alwaar het in SCN een niet te onderschatten tegenstander trof. De ploeg van Eric Prins kan het elke opponent moeilijk maken en hing al geruime tijd aan het elastiek bij de kopgroep. Winst op Borger zou hen zelfs weer terug laten keren in de strijd om het kampioenschap. Borger was dus gewaarschuwd.

Slordig, reactief en in een te laag tempo spelend Borger

Na veertien minuten van voornamelijk aftasten opende de thuisploeg verrassend de score. Borger-captain Matthijs Brink leverde op de middellijn zo maar in bij een tegenstander. De bal werd diep gespeeld en Dave Slomp wist de uitgekomen Mark Wolters koel te passeren. Een minuut later lag de tweede er ook al bijna in, maar nu wist Sam van Dijk met een beetje hulp van de paal nog redding te brengen. Borger was gewaarschuwd en moest aan de bak om de boel weer recht te trekken. Daar kwam echter maar bitter weinig van terecht. Borger creëerde in het eerste bedrijf helemaal niets tegen de stugge tegenstander. De inspeelpasses waren slordig, de spitsen acteerden vooral reactief en het tempo lag veel te laag om het de thuisploeg lastig te maken. De termen machteloos en inspiratieloos vielen op de tribune. SCN stond goed georganiseerd en koos vaak voor de lange bal. Voor hen was het speculeren op een fout bij de tegenstander. Op slag van rust werden ze beloond. Na eerst nog een schot via twee keer binnenkantpaal op miraculeuze wijze het veld weer in te hebben zien stuiteren was het bij de direct daarop volgende corner wel raak. Jeffrey Marissen rondde beheerst af.

Borger onder de maat

Joling greep in de rust in en wisselde twee keer. Veel effect sorteerde het niet. Na een minuut of vijf spelen maakte Dave Slomp zijn tweede van middag. Kort hierna deed Borger eindelijk wat terug. Topscorer Hendrik Gustin vond voor het eerst wat ruimte en schoot van een meter of zestien hard en droog binnen. De ommekeer betekende het niet. In tegendeel. Geklungel in de Borgerder-afweer luidde de 4-1 van Robin Veldhuis in. Wat de groenhemden in het laatste half uur lieten zien was zwaar onder de maat. Niks lukte meer. Men dook als pupillen onder hoge ballen door en simpel ogende aannames stuiterden meters van de voeten af. Koploper onwaardig! Slechts Sam van Dijk onttrok zich met enkele mooie rushes over de rechterflank nog enigszins aan de malaise, zijn voorzetten waren echter niet aan zijn ploeggenoten besteed. SCN deed gewoon wat het moest doen, het hield de pot goed dicht en bleef gevaarlijk uitbreken. Jeffrey Marissen maakte tien minuten voor tijd zelfs nog de 5-1. Daar stopte de teller.

Kraker op de Drift

SCN komt met de overwinning op drie punten van de nieuwe koploper FC Assen. Borger staat tweede op twee punten van de Assenaren, maar nog wel met een wedstrijd minder gespeeld. Hollandscheveld en SJS staan respectievelijk derde en vierde met evenveel punten als Borger, maar eveneens een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week ontvangt Borger op eigen veld de nieuwe lijstaanvoerder. Een fantastische kraker op de Drift! Laten we voor ieder met een groenwit hart hopen dat deze totale offday een wake-up call is geweest voor de rest van de competitie. Wil Borger echt aanspraak maken op de titel, dan moet het complete team dit vanaf de eerste minuut uitstralen. Elke wedstrijd weer!

Foto’s Alle Oldenbeuving:SCN – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wildervank wint nipt van Tiendeveen

Wildervank opende de competitie met een minimale overwinning op Tiendeveen.

Zorgwekkende vorm bij Valthermond

“Wat is er toch met Valthermond aan de hand?” is een vraag die aan ...