TEVV loopt periode mis na gelijkspel tegen Germanicus

logo_tevvHet zou voor TEVV een mooie beloning zijn geweest: de eerste periodetitel na een bijzonder goede start van de competitie. Helaas mocht het niet zo zijn voor de Mondkers, want het gelijkspel tegen koploper Germanicus was niet voldoende. De brilstand was echter wel een juiste afspiegeling van de wedstrijd, die beide kanten op had kunnen gaan. Zo faalde Nick Schuiling vanaf elf- meter en tegen tien Coevordenaren zag invaller Willy Kral in de laatste minuut zijn goede kopbal gestopt worden door de keeper.

In balans
Germanicus was zondagmiddag de betere ploeg, maar het ijver dat TEVV daartegenover zette bracht de wedstrijd in balans. De gasten kregen kansen via Overweg en Verhoef, maar de defensie bij de Mondkers stond geen doelpunten toe. Wel moesten zij een penalty toestaan na een overtreding van Maikel Kroeze, die een Germanicus aanvaller gretig over zijn uitgestoken been zag vallen. Nick Schuiling nam de verantwoordelijkheid over de strafschop, maar zag deze tot zijn eigen afgrijzen hoog over en naast gaan. Even later ging ook een ingestudeerde vrije trap bij de gasten volledig de mist in, waarna de thuisclub via Rojer en Altun eruit kon komen. Echter was daar Björn Schimmelpenning, de ervaren doelman van Germanicus, die het gevaar verijdelde.

Man meer
Vijf minuten na rust leek TEVV in het zadel geholpen te worden door Herman Hindriks namens de gasten. Na een snelle uitbraak via Sander Marissen die Oguzhan Altun wegstuurde, werd laatstgenoemde door Hindriks gevloerd. Omdat Altun alleen op Schimmelpenning af kon gaan beoordeelde de scheidsrechter hem als doorgebroken en toonde hij Hindriks terecht de rode kaart. De thuisclub kon met een man meer de wedstrijd naar zich toe trekken, maar moest wel alert blijven bij uitbraken van Germanicus. De druk van TEVV leverde kansen op voor van Brink, Jurnel en Schoenmaker, maar het trio zag telkens hun inzet gestopt worden. De ingevallen Willy Kral had een minuut voor tijd de held van de middag kunnen worden, maar zijn goede kopbal werd katachtig gepakt door Schimmelpenning, die daarmee de eerste periode veilig stelde voor Germanicus.

Bron: v.v. TEVV

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan onderuit tegen Sleen in seizoensouverture

Titan kende een valse competitiestart tegen Sleen, het kreeg wel voldoende kansen op een ...

Fotoverslag: Westerwolde kampioen

Door met 6-0 te winnen van Gieterveen is Westerwolde kampioen geworden van de vijfde ...

Eenvoudige middag voor Westerwolde

Dat voetbal soms heel simpel kan zijn, bleek zondagmiddag op het plaatselijke sportcomplex in ...