Hattrick Kenter voor winnnend Borger

BorgerEen wedstrijd die eindigt met negen tegen negen spelers aan beide zijden, daarvan zou je zeggen dat het een keiharde en spectaculaire wedstrijd geweest zou moeten zijn. In een wedstrijd, die zich er totaal niet voor leende, was de arbiter echter heel scheutig met zijn kaarten. De twee rode kaarten aan de kant van Borger deerden de ploeg echter niet, want daarvoor was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot. Borger won dan uiteindelijk ook simpel met 0-5.

Door Ronald Bulthuis

Na het verlies tegen koploper Elim trof Borger vandaag de hekkensluiter van de competitie. Tegenstander Smilde vergaarde tot nu toe nog maar drie schamele puntjes en verkeerd in zwaar weer. Het heeft een krappe selecte en wekelijks problemen om genoeg spelers aan de aftrap te krijgen. Ook vandaag begon het de wedstrijd met slechts twee reservespelers op de bank. Borger zag Jeffrey Spelten weer terug keren, maar de aanvaller mocht van trainer Arne Joling op de bank beginnen. Erik Joling mocht in de basis starten en ook Melvin Ottens kreeg een basisplaats toegewezen, wat ten kostte ging van Ruben Meereboer.

Onder een prachtig najaarszonnetje werd er om half drie afgetrapt, maar het begin van Borger was niet al te best. Het begon slap aan de wedstrijd en speelde niet geconcentreerd. Waar vooraf niet al te veel problemen werden verwacht tegen Smilde kwam daar in de praktijk echter niets van terecht. Na slordig balverlies was de eerste kans er voor de thuisploeg, maar de inzet verdween naast het doel. Na vier minuten spelen was het echter wel raak voor Borger, dat een strafschop kreeg.  Deze werd koeltjes binnen geschoven door topscorer Luuk Kenter. Erg veel hielp het allemaal niet, want het spel bleef erg pover. De thuisploeg kreeg zeker in de eerste helft een paar hele grote kansen om te scoren, maar doelman Stefan Viel toonde een paar uitstekende reflexen om zijn ploeg te behoeden voor de gelijkmaker. Zelf creëerde Borger ook niet of nauwelijks een kans, doordat het bleef grossieren in foute passes en het baltempo te laag hield. Op slag van rust was Kenter nog het dichtste bij, maar na een goede actie zag hij dat zijn bal van de doellijn werd gehaald.

Luuk Kenter legt vanaf elf meter aan voor zijn eerste... (foto: A. Oldenbeuving)
Luuk Kenter legt vanaf elf meter aan voor zijn eerste… (foto: A. Oldenbeuving)

Er moest toch duidelijk uit een ander vaatje getapt worden in de tweede helft om de overwinning mee naar huis te nemen. Gek genoeg gebeurde dat pas nadat Borger met tien man kwam te staan. Vlak daarvoor scoorde het echter nog wel de 2-0 en dit was een heel fraai doelpunt. Uit een corner nam Niek Scheltinga de bal in een keer op de pantoffel en hij schoot op schitterende wijze raak. Een paar minuten later kwam Borger dus met tien man te staan, nadat Diederik Oosterwijk zijn tweede gele kaart had geïncasseerd. Met die tien man begon Borger een stuk beter te spelen en legde het even later een mooie aanval op de mat, waarbij Mark Meinema het laatste tikje gaf om de 3-0 op het scorebord te zetten. Waar Borger met tien man stond moest Smilde ook plotseling met tien man verder. Het had al twee wissels gedaan en er raakte een speler dusdanig geblesseerd dat hij niet meer verder kon.

Na ruim een uur spelen reduceerde het aantal veldspelers opnieuw, toen Wiljan Vos ook met een direct rode kaart kon inrukken. Een gele kaart was meer op zijn plaats geweest, maar de met kaarten strooiende leidsman dacht hier blijkbaar anders over. Ondanks dat Borger met negen man kwam te staan kwam het geen moment meer in de problemen. Het liep zelfs nog verder uit naar 0-5 dankzij twee doelpunten van Kenter. Dat het niet lekker zit bij Smilde bleek even later wel, nadat spelers en trainer met elkaar overhoop lagen in de communicatie. De frustratie liep zo hoog op bij een van de Smilde-spelers dat hij maar besloot om Tim Scheltinga dwars door midden te zagen. Gelukkig zag Scheltinga de tackle enigszins aankomen, anders had het zo maar kunnen zijn dat hij forse schade had opgelopen. De Smilde-speler werd terecht met een rode kaart van het veld gestuurd en zo stonden er aan beide kanten nog negen spelers in het veld. Gescoord werd er daarna niet meer en dus werd de eindstand 0-5.

Borger blijft op de derde plaats staan en zag nummer twee Hoogeveen punten morsen in Mussel. Koploper Elim won wel en staat nu alleen aan kop. Volgende week wachten interessante wedstrijden wanneer Elim en Hoogeveen tegen elkaar spelen en Borger op bezoek gaat in Willemsoord.

Opstelling SV Borger:
Stefan Viel, Wiljan Vos, Melvin Ottens (Ruben Meereboer), Sander van der Veen, Tim Scheltinga, Martijn Ulenreef, Diederik Oosterwijk, Niek Scheltinga, Mark Meinema, Erik Joling (Jeffrey Spelten) en Luuk Kenter.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Nieuw Buinen wint op overtuigende manier

Nieuw Buinen won de eerste wedstrijd om een plek in de hoofdklasse op overtuigende ...

Valthermond verliest topper van Helpman

Valthermond ging op bezoek bij Helpman onderuit, waardoor de titelstrijd in 2K weer helemaal ...