Rick Breedveld kopt SJS langs SC Scheemda

SJSOp voorhand had SJS rekening gehouden met een lastige confrontatie tegen hekkensluiter SC Scheemda. Dat dit niet meer dan terecht was, bleek uit de uiterst moeizame overwinning. In de slotfase zorgde Rick Breedveld voor de bevrijdende 0 – 1.

Door Arno Sieders

Vanaf het allereerste begin waren de verhoudingen duidelijk. Scheemda had enkel baat bij punten en voetbalde hier dan ook naar. Er werden totaal geen risico’s genomen, ieder twijfelgeval werd resoluut opgelost met een lange haal naar voren en de ruimtes werden erg klein gemaakt. Het was aan SJS de schone taak geduld op te brengen en er door heen te voetballen. Het bleek een moeilijke opgave, aangezien SJS slordig en onnauwkeurig voetbalde bij vlagen. Daar tegenover stonden dan wel een drietal kansrijke momenten. Eerst werd Roy Breedveld door Gerben Sieders voor doelman Lambeck gezet, maar die wist de pogingen van de clubtopscorer tot tweemaal toe te verijdelen. Kort daarna was het Gerben Sieders zelf met de kans. Zijn volley ging echter rakelings voorlangs.

In het vervolg was SJS een paar keer dreigend, maar was het SC Scheemda dat het dichtste bij een doelpunt was. Chris van Vegten probeerde het van een grote afstand en verraste hiermee Marthyn van der Zande. De blauwhemden werden gered door de binnenkant van de paal. Hierna weer een kans voor de ploeg van Loewie Piebes. Een vlot lopende aanval belandde op rechts bij Anne Sybesma. Na een individuele actie legde Sybesma de bal terug op Arno Sieders, die de verre hoek zocht. Met een fraaie redding voorkwam Lambeck de openingstreffer. Nog voordat het rustsignaal zou klinken, was het wederom een afstandsschot dat angst inboezemde bij SJS. Tom Knollema was deze keer degene die de uitdaging aanging, maar Van der Zande wist de bal tot corner te verwerken.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld, maar meer ruimte voor de tegenstoot van Scheemda. SJS nam simpelweg geen genoegen met een gelijkspel, daar de thuisploeg na een uur spelen al voorzichtig wat tijd begon te rekken. Het moet gezegd: de geelhemden van Bert de Vries knokten voor iedere meter en probeerden met succes het tempo uit het spel te halen. Toch zou SJS kansen krijgen: Jan Springer en wederom Roy Breedveld hadden een goede kans op een treffer, maar met kunst- en vliegwerk bleef Scheemda overeind. Aan de andere kant kwam Scheemda er af en toe dreigend uit, maar het leverde vooralsnog geen kansen op. Daar de wedstrijd op een gelijkspel zonder goals leek uit te lopen, bracht een vrije trap van Gerard Gremmer de uitkomst.

Zijn goede voorzet bereikte Rick Breedveld, die op zijn beurt de bal met de schouder in de verre hoek deponeerde. De vreugde en opluchting was groot, maar het was nog wel zaak de drie punten over de streep te trekken. Scheemda kwam nog erg dichtbij na geklungel en balverlies in de defensie van SJS. Echter, het schot van Wouter Mein dat volgde werd gekraakt en de goed leidende scheidsrechter Geertsma maakte een einde aan het duel.

Opstelling SJS:
Van der Zande, Apperlo, Antonio, Venema (Gremmer), Rick Breedveld, A. Sieders, G. Sieders (Veldhuis), Rijkens, Sybesma, Springer (Klunder) en Roy Breedveld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw-Buinen lijdt eerste nederlaag tegen GRC

Nieuw-Buinen heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij het Groninger ...

Valthermond verslaat ASVB en pakt koppositie terug

Valthermond boekte een ruime overwinning op ASVB en is weer koploper in de zondag ...

SPW op weg naar de nacompetitie

SPW heeft de wind in de zeilen: nadat de vorige wedstrijd ontaarde in een ...