Hekkensluiter Borger de complimenten, koploper Vitesse ‘63 de punten

Borger bood de koploper de nodige weerstand, maar een punt zat er net niet in.

Drie opeenvolgende wedstrijden verloor hekkensluiter SV Borger niet. Het werd afgelopen zaterdag geen vier op een rij. De ploeg van Arne Joling maakte het koploper Vitesse ‘63 meer dan lastig. Het had in de eerste helft zelfs lange tijd het beste van het spel. Na rust waren de groenhemden vooral stug. Ze hielden goed stand, maar moesten een kwartier voor tijd toch capituleren toen Johnny Schuttevaar de Koekangers op 2-1 schoot. Het daaropvolgende slotoffensief mocht voor de mannen uit de Hunebedhoofdstad niet meer baten. Zo waren na dik negentig minuten voetballen de complimenten voor Borger en de oh zo belangrijke punten voor Vitesse ‘63.

Dat Borger in de eerste helft de bovenliggende partij zou worden kon na een luttele dertig seconden voetballen niemand bevroeden. De 1-0 voor Vitesse ‘63 lag op dat moment al in het mandje. Sander van Dijk was de afmaker. Vanuit Koekanger perspectief ging er een schitterende aanval aan vooraf. Joling had er maling aan. Hij mopperde vooral over het gebrek aan concentratie bij zijn eigen jongens. Hij had er nog zo voor gewaarschuwd.

Omschakeling

Afijn, de degradatiekandidaat moest dus weer in de achtervolging. Dat deed het goed. Vanuit een gesloten defensie, onder leiding van het ijzersterke centrale duo Gert Jakobs en Matthijs Brink, probeerde men in de omschakeling toe te slaan. In de zesde minuut kon er al gejuicht worden. Wouter Arends rondde bekwaam af na uitstekend voorbereidend werk van Calvin Beijering. Borger was hiermee terug in de wedstrijd. Het trok hierna zelfs brutaal het initiatief naar zich toe. De koploper stond erbij, keek er naar en mocht van geluk spreken dat de nummer laatst de trekker niet overhaalde. Slechts bij vlagen werd Vitesse zelf gevaarlijk. Het vond op die momenten echter een in bloedvorm verkerende doelman Edwin Haandrikman in de weg. Zo stond het na een allerminst hoogstaande, maar wel enerverende, eerste bedrijf 1-1.

Schuttevaar beslissend

Na rust werd het verschil op de ranglijst zichtbaar. Het waren de roodgelen uit Koekange die dicteerden. Meer en meer voerden ze de druk op hun gasten op. Deze laatsten hielden echter dapper stand.  Ze bleven loeren op de counter, maar moesten bij elke voorwaartse bal met lede ogen toezien dat Vitesser-captain Lars Heuvelman heerste in de verdediging. Aan de andere kant bleef Haandrikman met fantastische reflexen uitblinken. Werd hij wel geklopt, dan was er altijd nog Matthijs Brink om de helpende hand te bieden. In de vijfenzeventigste minuut was er voor hun beiden  geen houden meer aan. Johnny Schuttevaar werd de diepte ingestuurd, controleerde en liftte het leder knap over de uitgekomen Borger-goalie heen. Wat volgde was een wanhoopsoffensief van de bezoekers. Zelfs de doelman was lange tijd in de vijandelijke zestien te vinden. De thuisploeg wankelde, zweette peentjes, maar kon na het laatste fluitsignaal van de uitstekende arbiter de Jong opgelucht ademhalen. Eindstand 2-1.