Nieveen faalt vanaf de stip en verliest

GNVOp een mooie zondag in november kwam gedeeld koploper Pesse op bezoek, dus Gasselternijveen wist dat het de borst deze middag nat kon maken. Van het verschil op de ranglijst was in de wedstrijd echter niets terug te zien. In tegenstelling, Nieveen had het betere van het spel én de betere kansen. Het maken van doelpunten, hetgeen het hele seizoen al een grootse opgave is, bleef desondanks uit, waardoor Pesse met een 0-2 overwinning huiswaarts kon rijden.

De wedstrijd begon wat rommelig maar binnen no-time kon Rolf Bies graaien. In de opbouw ging het mis, waarna de Nieveenster goalie van zo’n twintig meter met een prachtige lob verschalkt werd. Zoals vaker in dit seizoen liep Gasselternijveen hierdoor weer achter de feiten aan, maar dit leek ze niet te hinderen. Op het middenveld voetbalde Gasselternijveen er vrij makkelijk doorheen, onder andere dankzij een goed spelende Pieter Hospers, maar de aansluitingstreffer mocht niet vallen. Grote kansen waren er voor Michael van Gilsbeek vanaf de strafschopstip en Gerry van der Aa. En met iets meer zorgvuldigheid had Nieveen de kleedkamers met een voorsprong op kunnen zoeken. Daarentegen schoot Pesse in een spaarzame uitbraak vlak voor rust wél hun tweede van de middag tegen de touwen.

De tweede helft was koud vijf minuten bezig of de thuisclub mocht opnieuw aanleggen vanaf elf meter. Deze keer ontfermde Frank Pals zich over de bal, maar ook hij zag in de Pesser keeper een te grote sta in de weg. Vanaf dat moment zakte de moed in de schoenen en was enige structuur in het spel ver te zoeken. Trainer Deuring probeerde het tij nog te keren door het geheime wapen Henk Jan Vonk te brengen, maar door een val op zijn schouder bleef zijn invalbeurt beperkt tot amper acht minuten. Zodoende ging de wedstrijd uit als een nachtkaars, en blijft Gasselternijveen na acht wedstrijden steken op slechts één overwinning.

Opstelling Gasselternijveen:
Bies, Nieboer, Van Klaveren, MacDonald, De Geus, Visscher (Meijer), Hospers, Van Gilsbeek, Hospers (Vonk / Botterblom), Van der Aa en  Pals.

Woortman

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys stelt beslissing een week uit

Omdat de Pekelder Boys nog steeds niet veilig zijn, moest er dus worden gewonnen ...

Valthermond wint van Dedemsvaart in zeer vermakelijke wedstrijd

De toeschouwers konden genieten van een heerlijke pot voetbal en zagen Valthermond ook nog ...

Musselkanaal vergeet zichzelf te belonen tegen koploper WKE ’16

Er had meer ingezeten voor Musselkanaal, dat een hele zure nederlaag leed tegen koploper ...