pekelder-boys1Daar waar Pekelder boys vorige week voor het eerst wist te winnen, wou de ploeg dat vandaag tegen HFC’15 een goed vervolg geven om aan te sluiten in de middenmoot. Helaas lukte dit niet en ging de ploeg van Hiske de Vries met 0-3 onderuit in Hoogkerk.

Twee keer lat
Waar Pekelder Boys vorige week op alle fronten beter was dan de tegenstander en er bovenop zat, was het vandaag HFC ´15 dat exact dezelfde spelopvatting had. De Pekelders kwamen geen moment in de wedstrijd en mochten blij zijn dat het na 10 minuten niet al met 3-0 achterstond. Twee afstandschoten verdwenen op de lat en Zuur lag twee keer knap in de weg. Toch was laatstgenoemde kansloos bij de 1-0. Spits Honebeek bleek deze middag goud waard voor de Hoogkerkers en schoot hard binnen na een individuele actie. Pekelder boys kroop na deze goal ietwat uit haar schulp en probeerde via de zijkanten gevaar te stichtten. Helaas hadden Lars Roelfsema, Patrick Koster en Ivanildo Eind het vizier niet op scherp staan vanmiddag waardoor de gelijkmaker uit bleef.

Fraaie aanvallen
Na rust begon Pekelder boys beter en nu bleek de ploeg wel duidelijk goed te kunnen voetballen. Twee fraaie aanvallen werden helaas in de laatste fase niet afgerond en metname Patrick Koster miste hierin het geluk. Hij kapte eerst de laatste man uit en vervolgens de doelman maar vanaf de achterlijn schoot hij helaas langs de verkeerde kant van de paal. Vlak daarna kreeg hij weer een levensgrote kans, wederom kapte Koster knap een verdediger uit, maar zijn schot werd geblokt. Ook in de daaropvolgende herkansing schoot Martin Schreuder in het zijnet.

Hoger oplopen
Daar waar de gasten de gelijkmaker verdiende, werd die vervelende voetbalwet waarheid voor de boys, want in de eerste de beste tegenstoot lag de 2-0 tegen de touwen. Een actie aan de zijkant belandde wederom bij Honebeek, die alleen voor de doelman wel raad wist met dit buitenkansje. Hierna gingen de koppies hangen en was de wedstrijd gespeeld. Als HFC’15 vanaf dit moment scherper met de geboden kansen omsprong kon de uitslag hoger oplopen, maar bij een derde goal in de 80e minuut bleef het gelukkig voor de Pekelders. Wederom was het Honebeek die een prachtige voorzet boven in de kruising kopte en daarmee de eindstand bepaalde op 3-0.

Lang seizoen
Wederom verliezen de Pekelders zwaar onnodig een wedstrijd. Maar pech kunnen ze het zeker niet meer noemen. Want het gebeurt wekelijks weer waardoor de selectie van trainer Hiske de Vries toch maar eens zelf in de spiegel moet gaan kijken, anders kon dit nog wel eens een heel lang seizoen gaan worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Gieterveen wint opnieuw de burentwist van Bareveld

Gieterveen won de burenderby van Bareveld en deed daarmee goede zaken voor handhaving.

Musselkanaal van de hatelijke nul

Musselkanaal heeft afgelopen zondag het eerste punt van dit seizoen gepakt. In eigen huis ...

Borger hard onderuit bij seizoensopening

Borger is met een valse start aan het nieuwe seizoen begonnen. In eigen huis ...