Nieuw Buinen moet pas op de plaats maken

Nieuw BuinenNieuw Buinen moet een pas op de plaats maken in 1F. Op bezoek bij Dieze West in Zwolle hadden de Buunders goede zaken kunnen doen, maar door de 4-2 nederlaag is de achterstand op de nummer twee opgelopen tot vier punten en zal deze eerst ongedaan gemaakt moeten worden. Zonder de ervaren Gerry Snip en Jeroen Buurke die afwezig waren trad Nieuw Buinen aan met een jonge ploeg, die niet opgewassen was tegen Dieze West, dat alle toegestane middelen gebruikte om de tegenstander te verslaan en af en toe zelfs over het randje ging.

Ogenschijnlijke schwalbe
In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, met Dieze West dat op allerlei manieren de strijd aan ging. Slaan, spugen en toneelspel: geen mogelijkheid werd onbenut gelaten op Nieuw Buinen uit hun spel te krijgen. Zij werden hiervoor ook nog “beloond” door de scheidsrechter, die een ogenschijnlijke schwalbe bestrafte met een strafschop: 1-0. Namens de gasten kreeg Koen Hateboer een goede kopkans, maar in vrijgelaten positie zag hij zijn inzet naast gaan. Broer Thijs werd in kansrijke positie onderuit gehaald, hetgeen een vrije trap opleverde, maar geen rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Dieze West nam vervolgens het initiatief weer over en na een fout van Gert Lukens konden zij vrij eenvoudig de 2-0 maken. Voor rust wist Nieuw Buinen nog wel tot scoren te komen. Het was Thijs Hateboer die op goed aangeven van Mike Reuvers de aansluitingstreffer liet aantekenen: 2-1.

Keeper Robert Smit wordt gepasseerd uit een strafschop.
Keeper Robert Smit wordt gepasseerd uit een strafschop.

Rode kaart
Vrij kort in de tweede helft kwam Dieze West, na een onachtzaamheid achterin, op 3-1 en werd het moeilijk voor Nieuw Buinen. Ook omdat de tegenstander er alles aan deed om het spel te ontregelen, waar zelfs de trainer van de thuisclub ook zijn steentje aan bijdroeg. In de 85e minuut maakte Gert Lukens zijn fout goed: met een schitterend afstandsschot scoorde hij de 3-2 en gloorde er nog hoop voor Nieuw Buinen. Zij namen hiervoor het nodige risico, waardoor ze uiteindelijk het deksel op de neus kregen nadat Dieze West uit een counter de 4-2 maakte. Zij kregen zelfs nog de kans op 5-2 via een strafschop, wat een zwaar bestrafte rode kaart opleverde voor Franck Middelkamp. Echter werd deze gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd het er niet gezelliger op binnen de lijnen, maar gelukkig kwam iedereen op tijd bij zinnen.

Dieze West – Nieuw Buinen 4-2 (2-1)

Opstelling Nieuw Buinen: Robert Smit, Tom Meijers, Gert Lukens, Franck Middelkamp, Brandon Meems, Robert Hamming, Wessel Koomans (Mohamed Yuksel) Erwin Aukes, Mike Reuvers, Koen Hateboer, Thijs Hateboer.

Bron: v.v. Nieuw Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website