Niek Drent (Gieterveen) wil vrijuit voetballen

GieterveenDubbele cijfers voor v.v. Gieterveen: het zal in de geschiedenis van de groenhemden niet vaak voorgevallen zijn. Maar afgelopen weekend was het raak. In een zeer eenzijdige wedstrijd stapte DWZ met een 10-0 nederlaag op zak in de auto richting Ommelanderwijk. Topscorer van de middag was aanvaller Niek Drent. Hoewel, aanvaller? De 23-jarige Drent speelde in de afgelopen jaren op bijna alle posities in de hoofdmacht van Gieterveen, en is dus een echte allrounder: “Behalve rechtsback heb ik de afgelopen jaren wel alle posities in het team ingevuld. Ja, ik ben ook keeper geweest!” Voor FC Kanaalstreek was de doelpuntenproductie van Drent aanleiding om hem een aantal vragen te stellen.

Vijf goals! Wanneer is je dat voor het laatst gelukt?
Ik kan mij zo niet herinneren wanneer ik voor het laatst vijf keer in één wedstrijd heb gescoord . Dat zal wel in de jeugd geweest zijn. Toen ik voor DOS ’37 speelde heb ik, op mijn verjaardag, in de E-pupillen een keer zes keer gescoord toen we met 0 – 10 wonnen van MVV. Dat is de laatste keer dat ik mij zo kan herinneren. Het is in ieder geval heel lang geleden. DOS ’37 is trouwens een club uit Vriezenveen: daar heb ik in het verleden gewoond.

Waar denk je dat de teller voor jou gaat stoppen, dit seizoen?
Op VoetbalNoord.nl worden alle doelpuntmakers van onder andere Gieterveen geregistreerd. Leuk detail is dat spelers daar per 25 doelpunten een ster achter hun naam krijgen. Op dit moment heb ik er één, maar het zou heel mooi zijn dat hier aan het einde van het seizoen een tweede ster bij staat. Hiervoor moet ik dan nog twintig keer scoren. Een pittige opgave, maar ik ga er wel voor!

Je speelde dit seizoen zowel in de verdediging als in de aanval: wat heeft je voorkeur?
Sinds ik op mijn vijftiende mijn debuut maakte in het eerste elftal van Gieterveen heb ik op veel posities gespeeld. De laatste drie wedstrijden heb ik in de aanval gestaan en qua resultaten is dat goed gegaan. Maar in principe maakt het me niet zoveel uit waar ik speel. Ik vind het belangrijker dat ik een wat vrijere rol heb, zodat ik kan doen wat mijn gevoel mij ingeeft. En of dat nu als linksback is of rechtsbuiten: dat maakt voor mij geen verschil.

Wat is de invloed van trainer Aryan Doldersum op de recente resultaten van Gieterveen?
We gaan wedstrijden heel anders in, onder deze trainer. Dat valt me op. Door blessures en andere absenties was het voor de trainer in het begin van het seizoen zoeken naar de juiste basisopstelling, maar de laatste weken zit er wat meer vastigheid in het team. Dat komt de prestaties ten goede. Maar het begint al bij de trainingen: we tonen veel inzet, en nu blijkt dus dat deze arbeid loont. Dat is absoluut ook de verdienste van Aryan Doldersum!

Niek Drent (in zwart) op een training van v.v. Gieterveen…

Wat zijn jouw ambities?
Het eerste doel is om met Gieterveen goed te presteren. En wanneer dat een keer leidt tot een promotie, dan zal dat geweldig zijn. Want hoe je het ook wendt of keert: iedere vijfdeklasser wil een keer een stapje omhoog maken. Maar bovenal is het voor mij belangrijk dat ik plezier in het spelletje blijf houden. Ik ben immers ooit begonnen omdat ik voetbal een leuke sport vond. Dat vind ik overigens nog steeds, maar plezier is het belangrijkste. Wanneer ik in de kelder van het amateurvoetbal om mij heen kijk, zie ik nog weleens mensen die dat soms even vergeten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rick Schlimbach: “Ik geloof in rechtstreekse handhaving!”

De voorgaande twee seizoenen eindigde SC Stadskanaal in de top drie en speelde de ...

Florian van der Heijde wil Kerstzaalvoetbaltoernooi winnen

In de schaduw van de kanonnen Buurke en Lutjes is Florian van der Heijde ...

Gerwin Heidema: “SJS is de grootste titelkandidaat”

Gerwin Heidema wil komend seizoen belangrijk zijn voor SJS met doelpunten en assists en ...