Slim Sellingen boekt ruime overwinning

SellingenAanpikken of afhaken. Dat was de inzet voor Sellingen in de ontmoeting met Wedde. Na afloop van de wedstrijd kon oefenmeester Arend Scholtens niet anders dan concluderen dat zijn spelers het belang van de wedstrijd op waarde hadden geschat. Een mooie 0-5 overwinning zorgt ervoor dat Sellingen nog steeds tot de topploegen van de vijfde klasse E behoort. Met de overwinning kwam tevens een einde aan een reeksje nederlagen, want tegen de twee koplopers Bareveld en BNC werd de achterliggende weken immers verloren.

Een tactische aanpassing in het spel van de zwart-gelen zorgde ervoor dat de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist werd. Door iets in te zakken en het initiatief aan Wedde te gunnen, kregen de bezoekers de kans om er via snelle tegenstoten uit te komen. Dit leverde in de beginfase al kansen op, waardoor Wedde niet mocht klagen over de 0-0 tussenstand. Waar het al vlot 0-2 had kunnen staan, werd de score ‘pas’ na een kwartier spelen geopend: Rik Bos rondde een counter succesvol af.

In het restant van het eerste bedrijf bleef Sellingen hetzelfde spelletje spelen en niet minder dan drie keer leverde het succes op. Eerst was het Erik-Jan Veerbeek die zijn elfde van het seizoen mocht maken, waarna Ynze Komduur de derde goal voor Sellingen maakte. Met zijn tweede goal van de middag bracht Rik Bos de ruststand op 0-4. Een stand die natuurlijk een hypotheek op de tweede helft legde: Wedde kon niet, en Sellingen hoefde niet.

Toch probeerden de bezoekers de score verder uit te breiden, wat via de tiende seizoenstreffer van Ben Bos ook lukte. Door de overwinning kan Sellingen weer naar boven kijken, in de strijd de koppositie. De volgende wedstrijd van Sellingen wordt op het eigen sportpark gespeeld. De tegenstander heet dan Sportclub Roswinkel.

Bron: v.v. Sellingen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal naar overtuigende zege in eerste oefenwedstrijd

Stadskanaal boekt in een haar eerste oefenwedstrijd een ruime zege op Raptim.

De Treffer ’16 wint ruim van Zandpol

De Treffer '16 won in een waar doelpuntenfestijn van Zandpol.

Eext mengt zich in strijd om plek in de nacompetitie

Eext zette de ongeslagen reeks voort en mengt zich in de strijd om de ...