Titan in achttien minuten langs hekkensluiter

TitanIn de wetenschap dat wedstrijden tegen de ‘kleinere’ ploegen over het algemeen niet het makkelijkst worden gewonnen, maar wel zeer belangrijk zijn om het seizoen als kampioen af te sluiten, heeft Titan goede zaken gedaan door van v.v. Sweel te winnen. In een wedstrijd waar de doelpunten als rijpe appelen van de boom vielen trokken de rood-witten na een vroege achterstand met 5-3 aan het langste einde.

Het begin van de thuisploeg was niet om over naar huis te schrijven. De noodzakelijke concentratie was niet aanwezig en dus kon Sweel in de persoon van Ruben Looije tot ieders verrassing de score openen. In het vervolg trok Titan het initiatief naar zich toe, maar de achterstand vlot wegpoetsen was er voor de mannen van Jan Vos niet bij. Enkele kansen werden er wel gecreëerd, maar echt spannend werd het niet voor de goal van de ploeg uit Zweeloo.

Het spelbeeld was na rust niet veel anders, met het verschil dat Titan nu wel een aantal keer trefzeker was. Wat heet, want in een tijdbestek van amper twintig minuten werd de achterstand omgezet in een 5-1 voorsprong. Eerst was het routinier Willem Prins die de gelijkmaker maakte. Vervolgens bediende diezelfde Prins ploeggenoot Sonny Koops, die met het hoofd scoorde. Uiteindelijk kreeg de voorsprong tussen de zestigste en tachtigste minuut gestalte, mede doordat Robin Broekema een duit in het zakje deed. In de slotfase mocht Sweel nog twee keer scoren, maar kwam de overwinning voor de koploper niet in gevaar.

Bron: v.v. Titan