Rolf Kaijser: “Derby tegen Ter Apel wil je niet verliezen.”

Rolf Kaijser heeft er vertrouwen in dat Musselkanaal zich veilig gaat spelen en ziet kansen tegen FC Ter Apel ’96.

Foto Alle Oldenbeuving: Rolf Kaijser is dit seizoen goed op dreef voor Musselkanaal met 19 doelpunten achter zijn naam.

Musselkanaal begon het seizoen furieus met een 2-1 zege op WKE ’16. Daarna bleek dit toch geen voorbode te zijn voor een succesvol seizoen, aangezien de eerstvolgende driepunter pas op 18 november 2018 werd binnen gesleept tegen Sleen. Met zes punten uit de laatste drie duels kregen de groenhemden weer wat adem. Als het aan Rolf Kaijser ligt trekt Musselkanaal deze lijn door en zullen ze zich handhaven in de derde klasse.

De clubtopscorer van de groen-witten is erg productief dit seizoen en kijkt hier tevreden tegenaan. “Ik ben op dit moment zeker tevreden over mijn rol in het team. Ik voel me echt op mijn gemak binnen het team en op het veld met mijn rol. Ik ben nog een jonge speler en moet dingen verbeteren om een nog completere speler te worden. Het gaat dit seizoen best aardig met negentien competitietreffers en daarmee kan ik vaak van waarde zijn voor het team.”

Stand

Tot minder tevredenheid stemt de huidige stand op de ranglijst. “Ik ben eigenlijk niet geheel tevreden over de stand op de ranglijst, maar we hebben goede zaken gedaan door in de laatste drie wedstrijden zes punten te pakken en daardoor iets afstand te nemen van de laatste plekken. Aangezien we voor de winter laatste stonden, doen we het nu stukken beter en ik ben tevreden over het feit dat we van de laatste plek af zijn en nu boven de nacompetitieplekken staan. Alleen geeft de stand wel een wat vertekend beeld doordat nog niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld.’’

Kaijser is blij met de teamspirit bij Musselkanaal en is dan ook vol vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. “De sfeer in de groep is altijd goed, ondanks winst of verlies. Daarnaast gaan we er altijd vol voor en voor elkaar willen en blijven werken. Als team kunnen we zeker nog dingen verbeteren, maar dat is logisch als je zo’n jonge groep hebt. In deze jonge groep zit genoeg kwaliteit om een goede en stabiele derdeklasser te worden. Wij moeten hard blijven werken en voor elkaar vechten en als wij dat doen, zijn wij tot mooie dingen instaat en ben ik ervan overtuigd dat wij de nacompetitie én degradatie kunnen ontlopen.’’ 

Gekke competitie

De 19-jarige goalgetter spreekt van een gekke competitie als het gaat om de derde klasse C. “Op dit moment kan iedereen van elkaar winnen en pakt ook iedereen punten van elkaar. Wij hebben dit seizoen nog zeven wedstrijden te gaan en moeten zoveel mogelijk punten halen om niet in de nacompetitie te belanden. Wie gaan meedoen om het kampioenschap houd ik me eigenlijk niet zo mee bezig. Ik denk wel dat WKE en Ter Apel een goede kans maken om kampioen te worden, aangezien ze beide bovenin meedoen. Wie degradeert is nóg moeilijker te zeggen, want de verschillen zijn onderin gigantisch klein en als je een paar wedstrijden wint sta je er zo weer beter voor.’’

Prestigestrijd

Aanstaande zondag speelt Musselkanaal de derby tegen Ter Apel. Volgens Kaijser is deze wedstrijd toch net even anders dan een andere, waarbij een stukje prestige zeker op het spel staat. De aanvaller is geenszins van plan te verliezen. “Vaak ken je wel spelers van Ter Apel en natuurlijk wil je de derby absoluut niet verliezen. Ik verwacht tegen Ter Apel een zeer spannende wedstrijd, maar ook vooral een zware en moeilijke wedstrijd voor ons, aangezien Ter Apel de virtuele koploper is. Toch zijn wij zeker niet kansloos en de vorige keer tegen Ter Apel hebben we gewonnen. Een voorspelling is lastig te zeggen, maar ik hoop natuurlijk dat wij uiteindelijk de wedstrijd winnend kunnen afsluiten en dat is zeker niet onmogelijk.” 

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Mark Sikkema: “Eindelijk een ruime overwinning op Buinerveen!”

Velen is het niet gegeven, drie keer scoren in de Buiner-derby, maar het lukte ...

Nick Oosting beleeft moeizaam eerste seizoen bij SJS

SJS boekte afgelopen zaterdag pas haar tweede overwinning van het seizoen. En deze zege ...

Samad Faraouni: “Wij willen hoe dan ook naar die finale!”

Na een voorspoedig verlopen voorronde en kwartfinale kwam er in de halve finale van ...