Borger mist kans op aansluiting

BorgerMet de topper Hoogeven-Elim op het programma had Borger goede zaken kunnen doen afgelopen weekend. Het pakte anders uit want in Willemsoord liet Borger zich vooral in het begin van de wedstrijd aftroeven door een fellere tegenstander. Net toen de ploeg van Arne Joling na rust met een nummerieke meerderheid weer terug in de wedstrijd kwam kon spits Jeffrey Spelten vertrekken na een tweede gele kaart. En als een tegenstander dan de beschikking heeft over een spits van het kaliber Ron Berkenbosch dan kun je zo’n wedstrijd zo maar met 4-1 verliezen. En zo gebeurde het ook…

Door: Ronald Bulthuis

In het begin van de wedstrijd in Willemsoord deelde Borger via Jeffrey Spelten een speldenprik uit, zijn inzet raakte de lat. Voor de rest was het in deze fase vooral de thuisploeg die het initiatief had. De Friezen hadden duidelijk iets goed te maken na het matige optreden van vorige week tegen buurman FC Wolvega. Het felle en aggresieve spel van Willemsoord leverde de ploeg reeds halverwege de eerste helft een 2-0 voorsprong op via Jeroen Dekker en Ron Berkenbosch. Pas daarna kwam Borger beter in de wedstrijd maar echt goede kansen wist de formatie van trainer Arne Joling niet af te dwingen. Het soms te felle spel van de thuisploeg leidde vlak voor rust tot een opstootje, waarbij de scheidsrechter aanvoerder Oosterhof tot twee keer toe een gele kaart voorschotelde.

Handsbal
Borger begon aan het tweede bedrijf met een 2-0 achterstand, maar wel met een man meer. De ploeg nam het initiatief in de wedstrijd over en kreeg al in de derde minuut na rust een strafschop na een handsbal in de zestien. Jeffrey Spelten schoot de bal onberispelijk binnen en bracht zijn ploeg daarmee volledig terug in de wedstrijd. Nu was het een kwestie van het veld groot houden, het balletje snel rond laten gaan en dan zou er in de loop van de tweede helft meer te halen zijn. Breekpunt in de wedstrijd was echter de tweede gele kaart die Borger spits Spelten in de 55e minuut opliep. Op de helft van Willemsoord kwam hij te fel in op een tegenstander en ook hij kon vertrekken. Daarmee waren de aantallen weer in evenwicht en prompt leek de thuisploeg er weer in te geloven. Borger had weliswaar meer balbezit, maar de counters van de thuisploeg waren gevaarlijk. Kinderlijk balverlies luidde zo’n counter in en wie anders dan Ronnie Berkenbosch was de maker van de 3-1.

De scheidsrechter greep deze middag veelvuldig naar zijn borstzak. (Foto: A. Oldenbeuving)
De scheidsrechter greep deze middag veelvuldig naar zijn borstzak. (Foto: A. Oldenbeuving)

Routinier
Willemsoord bleef fel maar ook teveel overtredingen maken. Een tweede gele kaart voor één van de verdedigers van de thuisploeg zette Borger opnieuw in een overtalsituatie. Een alles of niets offensief leverde echter het laatste op. Borger drong wel flink aan maar gaf achterin behoorlijk wat ruimte weg en dat moet je met een spits als Berkenbosch niet doen. In de 84e minuut werd hij slecht verdedigd en kon de routinier zijn 3e treffer van de middag binnenschieten. Na de negende speelronde staat deze geweldenaar al op twintig treffers!

De topper Hoogeveen-Elim eindigde in 1-1. Borger staat nog steeds op de derde plaats maar moet na  zaterdag zowel Willemsoord als De Griffioen naast zich dulden. Komend weekend wordt er niet gespeeld, de week daarna ontvangt Borger VVAK, dat afgelopen weekend met maar liefst 10-0 won van het zwakke Smilde’94.

Opstelling Borger: Stefan Viel, Mark Hoving (76. Erik Joling), Niek Scheltinga (66. Melvin Ottens), Sander van der Veen, Tim Scheltinga, Martijn Ulenreef, Diederik Oosterwijk, Ruben Meereboer (79. Ronald Bulthuis), Bart Ulenreef, Jeffrey Spelten, Luuk Kenter.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like