Musselkanaal ‘tevreden’ met gelijkspel

musselkanaalGezien de stand op de ranglijst mocht je verwachten dat Musselkanaal vanmiddag niet al teveel problemen zou krijgen tegen het onderaanstaande Sweel. De wedstrijd eindigde echter in een 1-1 gelijkspel en na negentig minuten was de conclusie dat Sweel misschien wel drie punten had verdiend. Musselkanaal was dan ook het meest tevreden met de gelijke stand op het zonnige sportpark Alterbarg.

Door: Bert ten Hoff

Controle kwijt
Het waren wel de in het wit gestoken gasten uit Musselkanaal die het initiatief namen. Musselkanaal had in de beginfase veelvuldig balbezit zonder echter tot goed uitgespeelde kansen te komen. Een klein kansje van aanvoerder Jesper Klok en een goed schot van Niek Tieben waren eigenlijk de enige mogelijkheden. De eerste keer dat de thuisclub er eens goed uitkwam was het ook direct raak. Tieben miste de bal en vanaf rechts kwam een prima voorzet op Jorn Stadman, deze kopte de bal prima langs doelman Arjan Scholte Aalbes. Musselkanaal was vanaf dat moment de controle kwijt en erg best was het toen niet meer. Drie minuten voor de pauze had Mark Bos de gelijkmaker op zijn schoen maar de verdediging van Sweel wist net op tijd redding te brengen.. De laatste minuten voor de thee waren volledig voor de thuisclub maar tot grote opluchting van Musselkanaal werd er niet gescoord. De grootste kans was voor Ruben Looye maar hij faalde jammerlijk.

Niet bij machte
In de tweede helft begonnen beide ploegen maar matig. De thuisclub verdedigde de kleine voorsprong en Musselkanaal was niet bij machte om de bakens te verzetten. Na iets meer dan een kwartier zeilde een voorzet van Bos zomaar tegen de lat boven keeper Jesper Reuvers. Musselkanaal zocht steeds meer de aanval en daardoor kreeg de thuisclub meer ruimte voorin. Sweel kreeg ook een aantal mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Een kwartier voor het einde zag Musselkanaal hun arbeid dan toch beloond. De snelle Mark Bos werd op links de diepte ingestuurd. Bos legde de bal keurig op Rick Berends en deze schoot beheerst in. 1-1. Waar iedereen erop rekende dat de gasten zouden doordrukken gebeurde het tegendeel. Sweel zocht ook de aanval en tien minuten voor het einde leek het dan ook op voorsprong te komen. Stadman kon de bal zomaar binnen tikken maar Ruben Manning wist te bal toch nog buiten de palen te houden. Een paar minuten voor het einde had Bos de winnende treffer op zijn schoen, hij passeerde twee man maar het schot met rechts had onvoldoende kracht om Reuvers te verontrusten. Nog eenmaal toog de Sweel naar voren en het was invaller Wouter van de Veen die zijn team op voorsprong had moeten zetten maar tot ontzetting van alles wat Sweel was ging de bal via een Musselkanaal verdediger net langs de verkeerde kant van de paal.

Spanning en sensatie
Musselkanaal was na afloop dan ook het meest tevreden met een punt, het goede spel van vorige week tegen Zuidwolde kon vandaag geen vervolg krijgen tegen Sweel. Het spel was niet al te best en gelukkig voor de gasten miste Sweel in de slotfase een paar opgelegde kansen anders had men zomaar met lege handen naar Musselkanaal kunnen rijden. Over twee weken komt koploper Valthermond naar de Parklaan. Trainer Arends hoeft zijn spelers nu niet op scherp te zetten. De derby tegen Valthermond staat meestal garant voor spanning en sensatie.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Plichtmatig Stadskanaal ruim langs PJC

Voor SC Stadskanaal stond afgelopen zondag het bekertreffen thuis tegen het twee klassen lager ...

Vervelende avond voor Nieuw Buinen in Groningen

Nieuw Buinen moest gisteravond voor haar tweede bekerwedstrijd aantreden tegen Oranje Nassau. De Groningers, ...